YAŞAM

74 köpek, 49 kedi ev arıyor!

Antalyada sokaktan toplanarak bakımları yapılan kedi ve köpekler, sahiplendirilmeye çalışılıyor

20 Ekim 2012 Saat: 14:05
74 köpek, 49 kedi ev arıyor!
74 köpek, 49 kedi ev arıyor!
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından sokaktan toplanarak bakımları ve tedavileri yapılıp ardından çip takılarak kayıt altına alınan sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için çalışmalar sürüyor.
Geçici bakımevinde sahiplenmeyi bekleyen 74 sokak köpeği ile 49 kedi için tanıtım sayfası hazırlandı. Belediyenin resmi internet sayfasında ’Sahiplenmeyi Bekliyorlar’ başlığı altında tanıtımı yapılan sokak köpekleri ve kedilerin fotoğrafları, veteriner işleri şube müdürlüğü tarafından yayımlandı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı rehabilitasyon birimlerinde bulunan ve gözetim altında tutulan ’Pet hayvanlarımıza sıcak bir yuva vermek istemez misiniz’ sloganıyla sahiplendirme çalışmaları yapan Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, hayvanseverleri davet ediyor.
Geçici bakımevinde konuk edilen sahipsiz hayvanların çoğunluğunu melez sokak köpekleri oluşturuyor. Vatandaşların daha çok cins köpekleri tercih etmesi, melezlerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Uzmanlar ise melez veya ırk köpeklerin farkı olmadığını, köpeklerin sahibine düşkün hayvanlar olduğunu söylüyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑