Kariyerindeki 12'nci albümü çıkaran Alişan, 'Birgün herkes arabesk dinleyecek' diyor.
Bu yıl, müzik dünyasındaki 18'inci yılını dolduran Alisan, kariyerinin 12'nci albümü 'Ihtiyacı Var' ile dinleyicileriyle bulustu. Emrah ile 'Ihtiyacı Var' adlı sarkıda düet yapan Alisan, klibin yönetmenligini de kendisi üstlendi. "Ben kolejli arabeskçiyim" diyen Alişan Sabah'a samimi açıklamalarda bulundu.
İşte Alişan'ın açıklamalarından satır başları...
Emrah'ın yıllar önce seslendirdigi 'Ihtiyacı Var'ı, Emrah'la birlikte söylediniz. Bu düet nasıl oldu?
"EMRAH BANA SÜRPRİZ YAPTI"
Aslında aklımda 'Ihtiyacı Var' sarkısını okumak yoktu. Arkadaslarım bu fikri verdigi zaman Emrah Erdogan'ın sarkıyı bana verecegini düsünmedim. Çünkü Emrah, bugüne kadar klasiklerini kimseye vermedi. Bir tek 'Nefes' filmi için Ferhat Göçer'e bir sarkı vermisti. Emrah telefonda bana "Senin sesini begeniyorum, sarkıyı okuyabilirsin" dedi. O an Emrah ile konustuguma inanamadım. Ortaokuldayken Emrah, Ibrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'ın albümlerini almak için kuyruga girerdim. Bir gün stüdyoya geldim; Emrah bana sürpriz yapmıs. Sarkıda onun sesini duydum ve çok sevindim.
"ÇOK SAFTIM"
20'li yaslarınızdan bugüne neler degisti peki?
O günlerde çok saf bir adamdım. Müzik piyasası tam bir kurtlar sofrasıydı, albüm anlasması için firmalar birbirine silah bile çekerdi. Sanatçılar altın degerindeydi. Adam sandıgım ancak adam olmayan birçok insan tanıdım. Saygı duyulmaya degmeyen bir sürü ezik insan oldugunu simdi görüyorum. Onları tanımamazlıktan geliyorum. Adam kılıgına girmis bes para etmez insanlara 'Abi' demeyecegim, hiçbiriyle iliskim olmayacak. Benim için bitmistir.
"İSTANBUL DOĞUMLUYUM KOLEJ MEZUNUYUM"
Arabeskçisiniz ve bunu her zaman yüksek sesle dile getirmekten çekinmiyorsunuz. Bu, kendinize olan güveninizden mi kaynaklanıyor?
Kendi kitlemi biliyorum. Istanbul dogumluyum, kolej mezunuyum, ailemin durumu da iyi; buna rağmen benim sarkılarımı dinleyen kitleyi biliyorum. Bazıları gizlice dinler arabesk sarkıları... Önümüzdeki yıllarda arabesk müzik yeniden yükselise geçecek ve herkes arabesk okuyacak. Pop müzigin egemenligi bitecek. Radyolar sarkılarımızı çalmıyor. Benim sarkımı, popçu okuyunca pop oluyor; bunu anlamıyorum. Türkiye'de arabesk hiçbir zaman ölmez. Bu tarzımdan hiç vazgeçmeyecegim. Yaptıgım müzikle gurur duyuyorum. Kimileri bizi asağı sınıf görse de arabeskten ve yaptıgım işten memnunum.