BBP 9. Olağan Büyük Kurultayı İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonun’da yapıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeniden genel başkanlığa seçildi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 483 delegenin oyu ile yeniden genel başkanlığa seçildi.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda düzenlenen 9. Olağan Kurultay'da Destici, 559 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.
Mevcut 857 delegeden 498'inin katılımıyla yapılan oylamada, 483 oy alan Destici, yeniden genel başkan seçildi.
Genel başkan seçiminin ardından Merkez Karar Yürütme Kurulu ile Yüksek İstişare Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Devletin birliğinden, beraberliğinden, üniter yapıdan yana olan her siyasi parti kazanabilir. Biz, isteriz ki bizim partimiz kazansın ama sen bölücülere tanıdığın fırsatı, imkanı, bölücülerle yapmadığın mücadeleyi gelip Sivas’ta BBP ile yapıyorsan ben sana ne diyeyim” dedi.
BBP 9. Olağan Büyük Kurultayı İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonun’da yapıldı. Kurultayın açılış konuşmasını yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Siyasi menfaatleri, gelecekleri, parti çıkarları, şahsi çıkarları için ülkeyi bölmekten, milleti kamplaştırıp ayrıştırmaktan hatta çatıştırmaktan geri durmayanlara inat dün olduğu gibi bugün de birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve büyük birlik diyeceğiz. Maalesef siyasi çıkarları için ortada adalet, ahlak ve vicdan bırakmadılar. Son bir iki yılda yaşanan gelişmelere baktığımız zaman hiçbirimiz Türkiye’de güçlü ve tarafsız adalet sistemi olduğundan bahsedemeyiz. Bütün davalar ters yüz edilmiş vaziyette. Türkiye ahlak konusunda büyük bir ahlaksızlık içerisinde, uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıkların arttı. Eğer bir ülkede 100 lise öğrencisinden 45’i sigara, 39’u alkol ve yüzde 20’ye yakını uyuşturucu kullanıyorsa bu ülkede biz, hangi ahlaktan, hangi gelecekten hangi nesilden bahsedebiliriz? Ülkeyi yönetenlerin eğilmesi gereken konu bu ama hiç umurlarında değil" diye konuştu.
Yerel seçimlerde BBP’nin genel merkezi olarak seçim bütçesinin bir kaç yüz bin lirayken iktidar partisinin trilyonlar harcadığını iddia eden Destici, “Bu paranın kaynağı nereden geliyor? Bu milletin parası ama bunun hesabı bir gün sorulur. Rabbim, bize, BBP’ ye bu kadrolara imkan versin, iktidarı nasip etsin, hiç kimsenin yapmadığı, yapamadığı, çünkü hepsinin açığı var, hepsi buna benzer şeyler yaptılar, sırtlarında yumurta küfeleri var ama BBP kadrolarının asla veremeyeceği hesapları yok, BBP kadrolarının sırtlarında yumurta küfesi yok, Rabbim bize iktidarı nasip etsin, boğazlarından kursaklarından çıkarıp millete koymazsak namerdiz. Milletin malını kendi malı gibi görenler, devletin malını deniz hesabıyla tüketmeye çalışanlar sanmasın ki bu hesap bir gün sorulmaz. Bu dünyada sorulmazsa ahirette sorulur. Toplumda öyle bir algı oluşturulmaya çalışıyor ki en dindar, en mütedeyyin diyebileceğimiz insanların ağzından maalesef şu kelimeler dökülüyor, "Yesin de bizimki yesin", "Hizmet etsin de yesin", "Öbürü yiyeceğine bu yesin" diyor. Bu nerede yazıyor. Allah’ın kitabında böyle bir cevaz var mı, resulün sünnetinde böyle bir uygulama var mı” şeklinde konuştu.
Destici konuşmasına şöyle devam etti:
"Devlet, millet, ülke kazanıyor mu, kaybediyor mu, ona baktık ve ona göre karar verdik ama birileri asla bu hassasiyet içinde olmadı. Mardin’i, Van’ı Ağrı’yı, kaybetmeyi peşinen göze aldı. Antalya’ya, Balıkesir’e, Sivas’a, Eskişehir’e göz dikti. Ya kardeşim, Sivas’ı sen alsan ne olur, ben alsam ne olur? Balıkesir’i sen alsan ne olur? MHP alsa ne olur? Yalova’yı CHP alsa ne olur, sen alsan ne olur? Devletin birliğinden, beraberliğinden, üniter yapıdan yana olan her siyasi parti kazanabilir. Biz, isteriz ki bizim partimiz kazansın ama sen bölücülere tanıdığın fırsatı, imkanı, bölücülerle yapmadığın mücadeleyi gelip Sivas’ta BBP ile yapıyorsan ben sana ne diyeyim? Ondan sonra kalkıp başka şeylerden bahsediliyor."