GÜNCEL

Bin öğrenci diploma notu kurbanı

Diploma notu ÖSYMnin sistemine yanlış girilen bin civarında öğrenci, mağdur edildi. Sınav sonuçları açıklanınca ortaya çıkan bu duruma karşı hiç kimsenin bir şey yapamadığı ortaya çıktı.

8 Ağustos 2012 Saat: 22:04
Bin öğrenci diploma notu kurbanı
Bin öğrenci diploma notu kurbanı

 Bu sene mezun olan yüzlerce öğrencinin ÖSYM'nin sistemine diploma notları hatalı girildiği için mağdur edildiği belirlendi. Skandal, İstanbul'da oturan Birsu Kılınçarslan (18) adlı öğrencinin, puanı düşük geldiği iddiasıyla ÖSYM'ye başvurması sonucu ortaya çıktı.
Genç kız, LYS'de TS-2 puan türünde 351aldı. Kılınçaslan, beklediği puanın niye gelmediğini düşünürken sınav sonuç belgesinde 80.83 olan diploma notunun 28.56 olarak yazıldığını fark etti. Kılınçaslan, hemen soluğu mezun olduğu Emirgan Özdemir Sabancı Anadolu Lisesinde aldı.
Gerisini genç kızın annesi Sibel Kılınçaslan anlattı: "Sorumlu müdür muavini, diploma notunu sisteme yanlış girmiş. Biz başvuru yapınca fark etti. Hatta aynı sınıftan iki öğrenci bu şekilde mağdur olmuş. ÖSYM'ye dilekçe yazın dediler. Yazdık ve APS ile Ankara'ya gönderdik. Ancak bir türlü cevap gelmedi. Bunun üzerine kalkıp başkente gittik. Bu sefer de kapılar duvar oldu. ÖSYM'ye kimseyi almıyorlar. Uzun bekleyişin sonunda dilekçemizin olumsuz sonuçlandığını öğrendik.
Meğer ÖSYM, il milli eğitim müdürlüklerine yazı yazıyor, bu tür hatalı durumlar varsa düzeltilmesini istiyormuş. Bu sene 8-21 Haziran tarihleri arasında süre verilmiş. Tabii bundan da hata yapıldığından da okulun haberi yok. Okul müdürü "İnsanlık halidir. Hatadır olabilir. ÖSYM düzeltir" dedi. Ama kızım mağdur oldu. Eğer hata yapılmasaydı 380 civarında puan alacaktı. Bu da sıralamasını yükseltecek, 20-25 bin kişinin önüne geçecekti. İstanbul'da çok istediği edebiyat bölümünü kazanacaktı, ama bu hâyâl oldu. Bir yıllık emeği gitti. ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK aleyhine dava açtık. Cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa dilekçe yazdık. Bu arada ÖSYM'ye gittiğimizde sözlü olarak bin civarında öğrencinin bu şekilde mağdur edildiğini öğrendik. Her sene bu tür hatalar yapılıyormuş.  Çocuklarımız bir hataya kurban edilmesin. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑