GÜNCEL

Bülent Arınç'a şok tehdit

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik tehdit olayını ilk kez açıklıyor. Kimliği meçhul biri, 155 polis imdat hattını arayarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a küfür etti ve tehditler savurdu. Polis, olayı terör yön

12 Nisan 2013 Saat: 15:47
Bülent Arınç'a şok tehdit
Bülent Arınç'a şok tehdit
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik bir tehdit olayını ilk kez açıklıyor. Edinilen bilgilere göre kimliği meçhul biri, 155 polis imdat hattını arayarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a küfür etti ve tehditler savurdu. 

Bunun üzerine emniyet birimleri harekete geçti. İlk olarak 18 Şubat 2013 günü sabahın erken saatlerinde 155’i arayan kişinin 21 kez telefon ettiği belirlendi. Meçhul kişi, Bülent Arınç’ın yanı sıra eşi Münevver Arınç’a da ağır küfürler etti. 

İhbar hattı kayıt altına alındığı için aramaların tamamı kaydedildi. Olayla ilgili tutanak tutulup savcılığa şikâyette bulunuldu. Savcılık da soruşturma başlattı. Savcılık, aramaları yapan kişinin tespit edilmesini isteyince polis Başbakan Yardımcısı Arınç’a küfreden kişinin 31 yaşındaki D. D. olduğunu tespit etti. Şahıs, İstanbul Beyoğlu’nda yaşıyordu. D. D. hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Soruşturma sonucunda D. D.’nin birileri adına hareket edip etmediği anlaşılacak. Polis, olayı terör yönünden soruşturuyor. Olayın, Çukurambar olayı olarak kayıtlara geçen Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor. 

Arınç’ın adı, 2009 yılında Çukurambar’da suikasta uğrayacağı iddiasıyla da gündeme gelmişti. Olaydan sonra Genelkurmay’ın kozmik odasında hâkim tarafından inceleme yapılmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑