Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1985 yılında Başbakan olduğunda yaptığı en değerli işlerden birinin de DAÜ’nün vakıf yasasını yaparak DAÜ’yü yüksek teknoloji enstitüsünden aktif üniversite haline getirmek olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, üniversite sayısı arttıkça “tatlı rekabetin” de arttığını ifade etti.
Beyaz önlüğün, giyenin onuru, şerefi ve namusu olduğunu kaydeden Eroğlu, öğrencilere “İfade ettiği özellikleri taşıyın. Bu meslek sabır ister, insan sevgisi taşımayı gerektirir” dedi.
HASİPOĞLU
Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da, DAÜ’nün ilk mütevelli heyetinde yer aldığını belirerek, DAÜ’nün bugün geldiği noktadan büyük gurur duyduğunu ifade etti.
Hasipoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın DAÜ’ye özel ilgi ve destek gösterdiğini, Bakanlık ile DAÜ arasında işbirliği protokolü bulunduğunu söyledi.
1963 olayları başladığında Kıbrıslı Türklerin bir tek hasta yatağı dahi bulunmadığını söyleyen Hasipoğlu, gelinen noktanın gurur verici olduğunu, ülkede 2 tıp fakültesi bulunduğunu, hastanelerde her türlü ameliyatın yapılabileceği sisteme geçileceğini, sağlık turizmiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi.
YILMAZ
DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz da, DAÜ’nün sağlık bilimleri eğitimi alanında çok yol kat ettiğini, sağlık alanında ses getiren üniversite olduğunu kaydetti.
Yılmaz, gelecek yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezunlarını veHARUTOĞLU
DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da, Fakülte’nin 3’üncü yılında 7 bölüme ulaştığını gelecek yıl 5 bölüm daha ekleneceğini söyledi.
Harutoğlu, önümüzdeki eğitim yılında fakülte’ye diyaliz, yaşlı bakımı, ağız ve diş sağlığı, tıbbi görüntüleme ve fizyoterapi teknikerliği bölümlerinin de ekleneceğini söyledi.