GÜNCEL

Deprem döneminin Hatay Valisi, Sakarya Valisi oldu. Hakkındaki suç duyurusu dün geri çevrilmişti

Dün Yargıtay'ın eski Hatay Valisi Rahmi Doğan hakkında depremzede bir ailenin yaptığı suç duyurusunu işleme almama kararı vermesinin ardından bugün eski Hatay Valisi Rahmi Doğan Sakarya Valiliği'ne atandı.

19 Eylül 2024 Saat: 10:43
Deprem döneminin Hatay Valisi, Sakarya Valisi oldu. Hakkındaki suç duyurusu dün geri çevrilmişti
Deprem döneminin Hatay Valisi, Sakarya Valisi oldu. Hakkındaki suç duyurusu dün geri çevrilmişti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, Hatay'da 6 Şubat depremlerinde eşi Ayşegül ve oğlu Latif Muhammed'i kaybeden Cahit Aşkar'ın dönemin Hatay Valisi Rahmi Doğan hakkında yaptığı suç duyurusunu işleme koymadı.

ANKA Haber Ajansı'nın duyurduğu haberde Başsavcı Şentürk, iddiaların somut bilgi ve belgeye dayanmadığını iddia etti. Suç duyurusunda bulunan depremzete Cahit Aşkar, Yargıtay'ın kararına, "Rahmi Doğan, deprem öncesi ve sonrasında görevini yerine getirmemiştir. Doğan'ın görevi yerine getirmemesinden dolayı başta eşim ve oğlum olmak üzere binlerce vatandaş yaşamını yitirdi. Şentürk, bu kadar ölüm ve yıkımdan başka nasıl bir 'somut bilgi ve belge' istiyor?" diyerek tepki gösterdi.

ESKİ HATAY VALİSİ RAHMİ DOĞAN SAKARYA VALİSİ OLDU

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre Sakarya Valiliğine, Hatay Valiliği görevinden sonra Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine çekilen Rahmi Doğan atandı.

Atama kararının, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk'ün Rahmi Doğan hakkındaki suç duyurusunu geri çevirmesinin ertesinde gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Eski Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın Sakarya Valisi olarak atanması ile birlikte Sakarya’da 1 yıldır görevde bulunan Yaşar Karadeniz merkeze çekilerek Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑