YAŞAM

Elektrik Kesintisi Unutulmaz Bir Anıya Dönüşüyor

Ekranların sevilen çizgi film kahramanı Niloya, her Pazar saat 09.00'da YouTube kanalında yepyeni maceralarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ailelerin de gönül rahatlığıyla tercihi olan çizgi kahraman, bu hafta sonu unutulmaya yüz tutmuş sıcacık b

26 Haziran 2024 Saat: 09:42
Elektrik Kesintisi Unutulmaz Bir Anıya Dönüşüyor
Elektrik Kesintisi Unutulmaz Bir Anıya Dönüşüyor

Türkiye’nin sevilen çizgi film kahramanı 'Niloya', her gün TRT çocuk ekranlarında ve her Pazar saat 09.00’da ise mutluluk dünyasının kapılarını açtığı 5 buçuk milyon aboneyi aşan YouTube kanalında yeni bölümlerini sevenleri ile buluşturuyor. Her bölümünde bambaşka bir hikâyeyi minik dostları ile buluşturan çizgi film, 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Senaryoları psikologlar, pedagoglar ve içerik danışmaları ile hazırlanan çizgi film, çocukların hayal dünyasını da olumlu etkiliyor.

Teknolojinin gölgesinde kaybolan bazı değerlerimiz gibi, geleneksel oyunlarımız da unutulmaya yüz tutuyor. Ailece vakit geçirmenin, hayal gücünü ve yaratıcılığı beslemenin keyifli yollarından biri olan gölge oyunu da bu unutulanlar arasında yer alıyor.

Çizgi kahraman bu haftaki bölümünde, bizleri bu unutulmaya yüz tutmuş sıcacık oyunla buluşturuyor. Mete ve ailesi bir akşam Niloya'lara misafir olduklarında, elektrik kesintisi keyifli sohbetlerini yarıda keser. Çocukların yüzündeki üzüntüyü fark eden Anne, harika bir çözüm sunar. Peki o çözüm neydi? Bu soru; 30 Haziran Pazar günü saat 09.00’da yayınlanacak “Annemin sineması” bölümünde cevap buluyor.

Elektrikler Kesilir Annemin Sineması Başlar

Mete ve annesi Fatoş Teyze o akşam Niloya’lara misafirliğe giderler. Niloya ve Mete oyun oynarken, Tospik ve Ayşecik de onları izlemektedir. Oyun devam ederken bir anda elektrikler kesilir. Çocuklar bu duruma çok üzülür. Anne hemen bir mum yakarak ortamı aydınlatır ve aklına çok iyi bir oyun fikri gelir. Mum ışığının gölgesi ile duvara eliyle yaptığı hayvan figürünü yansıtır ve başlar hikâyeyi anlatmaya. Aslında bu bir gölge oyunudur. Hikâyeye baba ve Fatoş Teyze de dahil olunca bu iş çok eğlenceli bir hal alır. Hikâye adeta annesinin sinemasına dönüşmüştür. O sırada elektrikler gelir. Bu sefer de çocuklar elektrik geldiği için üzülürler. Çünkü annelerin sineması onlar için çok eğlenceliydi…

Ailelerin de gönül rahatlığıyla tercihi olan çizgi kahraman, bu hafta sonu unutulmaya yüz tutmuş sıcacık bir oyunu bizlere hatırlatıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑