Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'ye dönmek isteyen akademisyenleri destek ve işbirliğine çağırdı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD ziyaretindeki son durağı California eyaletinin San Francisco şehrinde bulunan "ODTÜ girişimcilik Merkezi"ni ziyaret etti.
Buradaki yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Işık, yurt dışında yaşayan akademisyenlere destek ve işbirliği çağrısında bulundu.
Golden Gate köprüsü seyir tepesi üzerinde AA muhabirine ziyareti hakkında konuşan Bakan Fikri Işık, "ODTÜ Teknokent’in burada T-Jump dediğimiz bizim start up firmalarımızın veya girişimcilerimizin bir çok pazarda pay alabilmesi ve yer alabilmesi için kurduğu merkezi ziyaret ettik. Bu ziyarette hem buranın yönetimi ile hem de Türk girişimcilerle Türkiye ve Amerika’yı değerlendirdik.” dedi.
"DÖNMEK İSTEYEN AKADEMİSYENLERE KAPIMIZ AÇIK"
Türkiye’nin proje odaklı, Amerika’nın ise pazar odaklı çalıştığına dikkat çeken Işık, "Toplantıda, bizim daha pazar odaklı çalışmaya yönelmemiz gerektiğini değerlendirdik. Özellikle Türkiye’de yapmamız gereken yasal değişiklikleri konuştuk. Atmamız gereken adımları konuştuk. Devlet desteğinin ne kadar önemli olduğunu ve bu ekosisteminin gelişmesinde ne kadar katalizör olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler ve biz bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Bu arkadaşlarımızın irtibatlarını daha da sıklaştırmak için Türkiye’den bu başarılı girişimler gibi yüzlerce girişimin çıkması için neler yapılması gerektiğini konuştuk ve son derece güzel verimli çalışma oldu. Türkiye’ye dönmek isteyen akademisyenlere kapımız son derece açık ve onların Türkiye’ye adapte olabilmeleri için gerekli her türlü alt yapıyı hazırladık." diye konuştu.
"GELİN BİRLİKTE PROJE YAPALIM"
Işık açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hayır ben dönmek istemiyorum diyenlere ki burası dediğim gibi teknolojinin kalbi. Burada devam eden insanlara önerimiz, gelin birlikte proje yapalım, gelin Türkiye’nin bilim ve teknolojisine buradan katkı sunun. Biz de bunu destekleyelim, sadece ülkenize karşı bir sorumluluk değil, ama siz de kazanın Türkiye’de kazansın. Bu anlayışla beynini ve sadece beyin gücünü Türkiye için kullan diye özellikle buradaki akademisyenlerimize ve girişimcilerimize çağrılar yaptık. Ve ben eminim ki önümüzdeki süreçte bu işbirliği hızlanarak artacak."