TURİZM

Galataport’a 440 odalı 2 otel

Galataport projesi, ÇED raporunun tamamlanmasıyla ortaya çıktı. 1.1 milyar dolara inşa edilecek proje, cam görüntüsüyle dikkat çekiyor. Proje kapsamında 440 odalı otel planlanıyor.

28 Temmuz 2014 Saat: 22:53
Galataport’a 440 odalı 2 otel
Galataport’a 440 odalı 2 otel

Türkiye’nin kruvaziyer turizminde önemli rol oynayacak Galataport projesinde son aşamaya gelindi. Doğuş Holding’in 2013 yılında, 702 milyon dolar bedel ile ihalesini kazandığı halk arasında Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinin, ÇED raporu tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi. ÇED raporu ile projenin görüntüsü ve detayları da ortaya çıktı. Proje kapsamında, kruvaziyer terminal, ofisler, gümrüksüz satış, dolaşım alanları, otel, ticari alanlar, rekreasyon alanları, kapalı otopark bulunacak. Rapora göre projenin tamamı 1.1 milyar dolara mal olacak.

Deniz doldurulacak

Hazırlanan ÇED raporuna göre Galataport, 100 bin 280 metrekare üzerine kurulacak. Ancak bu alanın yaklaşık yüzde 10’luk kısmı deniz doldurularak elde edilecek. Deniz doldurularak yapılacak kazıklı rıhtım alanı 11 bin 867 metrekare büyüklüğünde olacak. Projede kazıklı rıhtımın yapılma sebebi ise şöyle açıklanıyor: “Kazıklı rıhtım yapılmak suretiyle, liman bölgesi ve geri sahasındaki yapıların olası çökme, kaymalara ve depreme karşı güçlendirilmesi hedefleniyor.”

Projenin detaylarına göre, Galataport’un toplam inşaat alanı 127 bin metrekare olacak. 1.5 emsal sınırı uygulanacak. Şu anda proje alanında bununan TDİ Genel Müdürlük, Yolcu Terminali, Çinili Han ve Paket Postanesi ikinci derece kültür varlığı olarak işlendiği için yapılar güçlendirilerek tadilat yapılacak. Ayrıca İstanbul Modern Binası’na da dokunulmayacak. Çünkü TDİ ile yaptığı kira sözleşmesi bulunuyor. Bu binaların toplam alanı ise 28 bin 555 metrekareye denk geliyor. ÇED raporuna göre bu alanlar çıktıktan sonra toplam 99 bin 259 metrekare yeni inşaat yapılacak. Yer altına yapılacak inşaat alanı ise 250 bin metrekare olarak planlanıyor. Paket Postanesi alanı ise restore edildikten sonra mağaza ve restoran alanı olarak kullanılacak.

Antrepolar yıkılıp yeniden yapılacak

ÇED raporuna göre Genel Müdürlük binası, Yolcu Terminal binası, Çinili Han tescilli binalar olduğu için korunacak. Tüm antrepolar ise yeniden inşa edilecek. Tescilli Paket Postanesi, 2 nolu antrepo mağaza ve restoranların bulunacağı ticari alan olacak. 1 nolu antrepo otel ve ticari alan olarak planlanıyor. 3 ve 7 nolu antreponu ticari alan ve üst katları ise ofis alanı olarak kullanılacak. 6 nolu antrepo kruvaziyer terminali olacak. 4 nolu antrepoda İstanbul Modern, 5 nolu antrepoda ise Mimar Sinan Üniversite’leri bulunuyor. Bu binalar planlama dışında.

Toplam  440 odalı oteller olacak

ÇED raporuna göre, Karaköy Rıhtımı geri sahasında yer alan Genel Müdürlük, Yolcu Terminali, Çinili Han ve 20 nolu antrepo otel olarak değerlendirilecek ve oda sayısı 190 olacak. Salıpazarı Rıhtımı tarafında yeni yapılacak otel amaçlı binada 250 oda yer alacak. Böylece, planlama alanında otel olarak kullanılacak alanlardaki toplam oda sayısının 440 olması hedefleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑