KÜLTÜR/SANAT

“Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” Sergisi 12 Eylül'de Istanbul Concept Gallery’de Açılıyor

Altı yıllık bir aradan sonra beşinci kişisel sergisini gerçekleştiren Hakan Cingöz, eserlerinde kimlik, aidiyet ve toplum arasındaki bağları inceleyen bir gözlemci olarak karşımıza çıkıyor.

10 Eylül 2024 Saat: 09:36
“Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” Sergisi 12 Eylülde Istanbul Concept Gallery’de Açılıyor
“Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” Sergisi 12 Eylül'de Istanbul Concept Gallery’de Açılıyor

“Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” başlıklı sergisinde, bireysel varoluş mücadelesini ve bu mücadelenin toplumdaki dönüşüm ve değişimlerle olan ilişkisini ele alıyor.

Cingöz, eserlerinde sonsuzluk ve derinlik kavramları arasında bir çatışma yaratarak, izleyiciyi bu ikiliğin ortasında konumlandırıyor. Ona göre gökyüzünün sunduğu sonsuzluk hissi bir illüzyondan ibaret; bu, tıpkı karanlıkta kaybolduğunda hissedilen çaresizliğin sınırları gibi yanıltıcı. Bu çelişkili duyguları tuvale yansıtarak, bireyin ve toplumun içinde bulunduğu zorlukları ve bu zorluklar karşısındaki dirençlerini sorguluyor.

2013 yılından beri Türkiye’de yaşanan politik ve toplumsal olayların kolektif hafıza üzerindeki etkilerini irdeleyen Cingöz, aynı zamanda bugünün gündemine ışık tutmayı amaçlıyor. Sanatçının işlerinde, unutma refleksinin bir hayatta kalma içgüdüsüne dönüşmesi ve bunun beraberinde getirdiği duyarsızlık teması öne çıkıyor.

Cingöz, bu sergide dikkatleri gökyüzüne çekerek, hem unutmanın sonuçlarını hatırlatmak hem de bireyin kendi gerçeğinde umudu arama yolculuğunu paylaşmak istiyor. Sergi, izleyiciyi zıtlıklar ve paralellikler arasında bir yolculuğa davet ederken, toplumsal hafızayı canlı tutma çabasını yansıtıyor.

Hakan Cingöz hakkında:

1977 doğumlu sanatçı, 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında MSGSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında “İpek-Ahmet Merey Resim Yarışması’nda birincilik ödülü, 2007 yılında “Nuri İyem Resim Ödülü’nü kazandı. 2009 yılından itibaren birçok
kişisel ve karma sergiye katılan sanatçı, günümüzde yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

Sanatçının Kişisel Sergileri

2018 “İnşa Edilir Bir Şehre Geldim”, Evin Sanat Galerisi, İstanbul, TR 2013 “Resim Sergisi”, Evin Sanat Galerisi, İstanbul, TR
2011 “Resim Sergisi”, Evin Sanat Galerisi, İstanbul, TR
2009 “Resim Sergisi”, Evin Sanat Galerisi, İstanbul, TR

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑