GÜNCEL

GÖNÜLLÜLÜK ZİRVESİ BAŞKENT’DE ZİRVE YAPTI !!!

Bilkent Üniversitesi, Gönüllülük Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Bu Cumartesi, Ankara’daki gönüllüler Toplumsal Duyarlılık Projeleri öncülüğünde bir araya geldiler.

5 Nisan 2013 Saat: 19:10
GÖNÜLLÜLÜK ZİRVESİ BAŞKENT’DE ZİRVE YAPTI !!!
GÖNÜLLÜLÜK ZİRVESİ BAŞKENT’DE ZİRVE YAPTI !!!
Gün boyunca diğer üniversitelerin ve vakıfların projelerini tanıma fırsatı bulan katılımcılar; kendi projelerini duyurma şansını da değerlendirdiler.
Giriş konuşmasını Vakıfbank reklamlarıyla aşina olduğumuz Hülya Bostanoğlu’ndan dinledik. Konuşmasında, yaptıklarından ve yaşadığı zorluklardan bahseden Bostanoğlu, azmi ve kararlılığıyla hepimizi derinden etkiledi. Sonrasında katılımcıların sunumlarını izledik ve projeleri hakkında kısaca bilgi sahibi oldular.
Öğle arasından sonra proje fuarına geçildi. Katılımcılar, hazırladıkları standlarda projelerini daha detaylı anlattılar ve katılımcıların akıllarında oluşan soruları yanıtladılar. Fuar yeni proje ortaklarının bulunması ve katılımcıların birbirleriyle kaynaşmasını etkilemesi açısından önemli bir etkinlikti. Birçok kulüp ortak proje ve etkinlik yapmak üzere sözleşti.
Bir sonraki etkinlik ise açık oturumdu. Katılımcılar sınıflara ayrıldıktan sonra, açık oturum için hazırlanan 5 farklı soruyu farklı bakış açılarından tartıştılar. “Nasıl yeni gönüllü bulabiliriz? Gönüllüleri nasıl motive edebiliriz? Üniversite yönetiminin etkinliklerinize ve kulübe olan desteği yeterli mi? Yazılan projenin sürdürülebilirliğini nasıl sağlarız?” gibi sorular üzerine bir saat konuştu katılımcılar.
Gönüllülük Zirvesi’nin son basamağı ise çözüm atölyeleriydi. Kadının toplumdaki yeri, çevre ve elektronik geri dönüşüm ile orta yaşlılıkta gönüllülük gibi konularda beyin fırtınası yapılıp, yeni bir proje fikri ortaya atılmaya çalışıldı. 2 hafta sonra tekrar bir araya gelip, en iyi proje belirlenecek. Bu proje Gönüllülük Zirvesi ekibinin etkinliklerinin devam edeceğinin işaretiydi.
Etkinliğin asıl amacı ise; benzer sosyal sorumluluk projeleri yapan grupları ortak bir platformda buluşturmak ve sorunlarımıza ortak çözümler üretmektir.
Zirveye Gönüllülük Konusunda öncü   üniversite toplulukları ve vakıflar katıldılar:
Altınokta Körler Derneği
Ankara Üniversitesi - Ziggurat
Anne-Çocuk Eğitim Vakfı
Atılım Üniversitesi – Psikoloji Topluluğu
Birleşmiş Milletler Gönüllüleri
Doğal Yaşam Derneği
Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü
Gazi Üniversitesi – Endüstri Topluluğu
Gazi Üniversitesi – TOG
Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı
Hacettepe Üniversitesi – TOG
HacettepeÜniversitesiToplumsalKatılımdaYaratıcılıkTopluluğu
LÖSEV
TOBB – Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma

Haber : Gökhan İĞDİR / Ankara 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑