GÜNCEL

Greve saatler kaldı

THY'de grev saat 03.00'te başlatılacak

14 Mayıs 2013 Saat: 18:03
Greve saatler kaldı
Greve saatler kaldı
Hava-İş Sendikası,THY ile yürütülen 24.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine aldığı grev kararını sabaha karşı saat 03.00'te başlatacak
Hava-İş Sendikası grevle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Hava-İş, Türk Hava Yolları ve bağlı işyerlerinde çalışan 14 bin üyeleriyle birlikte bu gece yarısından sonra saat 03.00’da greve çıkacaklarını duyurdu.
Hava İş Sendikası, grev hazırlıklarını südürüken Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanlığı'ndan personele tehdit telefonları geldiğini iddia etti. Hava İş suç duyurusunda bulunulduğunu da açıkladı.
Açıklamada, ''Üyelerimize telefon ederek tehdit ve baskı ile en önemli sendikal faaliyet olan grev hakkını ortadan kaldırmak suçu yönünden KHB Müdürlerinden Kurşat Arslan, Tansel kaptan, Esra Akharman, Yıldız Aytaç Giray ve Kokpit Tip müdürü Fuat Özkaynak ile ilgili Savcılık suç duyurusu yapılmıştır. Bu tür arama yapanları lütfen sendikamıza bildiriniz'' denildi.
15 Mayıs 2013 03.00 Lokal sonrasında da Yıllık izin ve raporda olanlar bu izin ve raporlarının bitiminde greve başlayacaklardır.15 Mayıs 2013 03.00 Lokalden sonraki saatte ne türlü görevi olursa olsun görevli olanlar greve katılacak işe gelmeyecektir. 14 Mayıs’ta başlayan ve sarkan 15 Mayıs günü 03.00 Lokalde ne türlü görevi olursa olsun hala işyerinde görev ifa edenler 03.00 lokalde işyerinden ayrılacak ve greve katılacak
14 Mayıs’ta ve 15 Mayıs 2013 03.00 Lokalden önce bulundukları meydandan ne türlü görevle olursa olsun ayrılanlarEğer yurt içinde görevli ise varış meydanında 15 Mayıs saat 03.00 Lokali geçmişse varış meydanında greve başlamış olacaklar görevlerinden ayrılacaklar, greve katılacaklardır.Eğer yurt dışında görevli ise varış meydanında 15 Mayıs saat 03.00 Lokali geçmişse bile yurt içinde herhangi bir varış meydanına geldiklerinde greve başlamış olacaklar görevlerinden ayrılacaklar greve katılacaklardır.Ana üs dışında greve başlamış uçucu ekipler sendikamızca ulaşım giderleri karşılanarak ana üsse intikal ettirilecek.
14 Mayıs’ta göreve başlayacak Vardiyalı personel gece vardiyasında 15 Mayıs 2013 saat 03.00 Lokalde görevlerinden ve işyerinden ayrılacak ve greve katılacaktır. 15 Mayıs 2013 sabah vardiyası işe gelmeyecek greve katılmış olacaktır.Normal çalışanlar grev 15 Mayıs 2013 saat 03.00 Lokalde fiilen başlamış olacağından 08.30'da işlerine gelmeyecek ve greve katılacak.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑