GÜNCEL

Hala söndürülemedi! 4 gündür cayır cayır yanıyor

Aydın'ın Söke ilçesindeki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz'da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Yangın, sıkıştırılmış kağıt depolama alanında çıktı ve karadan ve havadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

15 Temmuz 2024 Saat: 10:25
Hala söndürülemedi! 4 gündür cayır cayır yanıyor
Hala söndürülemedi! 4 gündür cayır cayır yanıyor

Geceleyin uçak ve helikopterler de dahil olmak üzere mücadele devam ediyor. Dumandan etkilenen 30 kişi hastanelere sevk edildi.

aa-20240714-35139950-35139945-aydinda-kagit-fabrikasindaki-yangin-isletmenin-ikinci-kismina-sicradi.jpg

Bölgeye 23 ilden takviye ekip gönderildi ve toplamda 290 personel yangına müdahale ediyor. İlk gün 85 bin ton işlenecek atık kağıt yandı ve bugün itibarıyla 55 bin ton atık kağıt yanıyor.

aa-20240714-35139950-35139948-aydinda-kagit-fabrikasindaki-yangin-isletmenin-ikinci-kismina-sicradi.jpg

Rüzgarın etkisiyle yangının yayılma riski artıyor, ancak ekipler 24 saat boyunca çalışmaya devam ediyor. Neyse ki can kaybı yaşanmadı ve UMKE ekipleri bölgede hizmet veriyor.

y1.jpg

Yangının başladığı andan itibaren AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediye ekipleriyle ciddi bir mücadele veriliyor. Jandarma ve emniyet de trafik ve güvenliğin sağlanması için görev başında bulunuyor. Riskli alanlar ve sirayet edebileceği bölgelerle ilgili her türlü tedbir alınıyor.

y2.jpg

Yangının malzemesi olan kağıt, rüzgarın etkisiyle riski artırıyor. Yetkililer, kısa sürede sonuç almayı umuyorlar. Ayrıca bölgede seyyar bir hastane kuruldu ve UMKE ekipleri hizmet veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑