GÜNCEL

'Herkes aşkla sürece katılsın'

Öcalan, doğum gününü gıyabında kutlamak için Halfeti'ye gidenlere yazdığı Kürtçe mektupta, 'Herkes aşkla bu sürece katılsın' dedi

4 Nisan 2013 Saat: 13:23
'Herkes aşkla sürece katılsın'
'Herkes aşkla sürece katılsın'
İmralı Adası'nda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlığındaki heyetle görüşen Abdullah Öcalan, doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gelen örgüt sempatizanlarına okunması için 3 sayfalık mesaj gönderdi.

'ARTIK FARKLI BİR YAŞAM...'

Öcalan, Kürtçe yazdığı 3 sayfalık mesajda, zengin-fakir, kadın-erkek ve genç-yaşlı demeden herkesi sürece uymaya ve süreci geliştirmeye çağırdı. Öcalan, "Çok iyi bilinmeli ki, artık farklı bir yaşam gelişecektir. Umuyorum ki, bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın" dedi.

İmralı'da dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Abdullah Öcalan 3 sayfalık mesaj gönderdi. Kürtçe el yazısıyla kaleme alınan bu mesaj, dünden itibaren Öcalan 'ın doğum gününü Ömerli Köyü'ne giderek kutlamak üzere Halfeti ilçesine gelen binlerce kişinin katıldığı etkinlikte gece geç saatlerde okundu. Öcalan mesajında 'herkesi barışa olan güvenciyle selamladığını' belirterek şöyle dedi:

'EYLEM SIRASI HALKIMIZIN KENDİSİNDEDİR'

"Ben çok iyiyim. Son nefesime kadar iyi olacağım. Amara'ya (Ömerli) gelip doğum günümü kutlayan herkese sonsuz teşekkürler. Böylesi günde sizlere müjdem şudur ki; gerçekten onurlu bir barışın imkanları artmıştır. Bu bizim insanlarımıza sunacağımız en önemli şeydir. Ben 65 yaşımı geçmekteyim. Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hizmetimi hürmetimi önemli oranda tamamladığımı düşünüyorum. 'Onurluyum' diyen herkesi zengin-fakir, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden sürece uymaya ve geliştirmeye çağırıyorum. Şu çok iyi bilnmeli ki; artık farklı yaşam gelişecektir. Umuyorum ki bu süreç gelişirken, bir damla bile kan akmasın. Herkes, aşkla bu sürece katılsın. Bu sürecı ağırlıklı olarak ortaya çıkaracak olan halkımızdır. Halklardır."

Mesaj Halfeti'de hem Kürtçe hem Türkçe okundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑