Hibya Haber Ajansı stüdyolarında Nilgün Serimoğlu moderatörlüğünde 'Güncel' yayını hibya.com ve Hibya ağında gerçekleşti.
Hibya, 'Güncel' programında müzisyen-iş insanı Murat Beyaztaş, Kanun da Ali İlikan ve Darbuka da Evren Ölmez'i stüdyosunda ağırladı.
Sohbet havasında gerçekleşen yayında, “Murat Beyaztaş kimdir.? Müziğe nasıl başladı.?", "İş yaşamı ve sanat yaşamını birlikte yürütmek" ve "Müzikte yöresel ve etnik köken etkileşimi" gibi konu başlıkları ele alındı.
Müziğe başlama hikayesini anlatan Murat Beyaztaş, ortaokul ve lise çağlarında müzik söyleyerek başladığını müzik adına profesyonel eğitim almadığını ama müziği hobi olarak kaliteli bir şekilde hayata geçirmek istediğini bu bağlamda da belli başlı korolarda çalışma fırsatı bulduğunu dile getirdi.
Beyaztaş, başkan yardımcılığını yapmış olduğu Avrupa Müzik Topluluğu hocası Mustafa Ertürk ve Başkan Selda Özer ile beraber çalıştıklarını söyledi.
Murat Beyaztaş, son dönemde biyografik bir kitap yazdığını, kitabının ise İstanbul öncesi ve İstanbul sonrası olarak iki şeklinde olacağını dile getirdi. Beyaztaş, daha öncesinde 280 sayfa yazdığını ama bilgisayarı çökünce hepsinin gittiğini tekrardan yazmaya başladığını ifade etti.
Aynı zaman da koro şefi de olan Evren Ölmez, uzun zamandır müzikle ilgilendiğini onun dışında başka bir şey ile ilgilenmediğini söyledi.
Ali İlikhan ise müziğe 20 yaş gibi geç bir yaşta başladığını ifade ederek, “Gerçekte kunduracıyım ama müzisyen olacağım diyerek kunduracılığı bırakıp dayımın öğrettiği kadarıyla başladım ve askere gittim. Askerde ise ordu evlerinde çalıyorduk. Kenan Evren’in özel saz ekibiydik. Kenan Evren o dönem bizim ordu komutanımızdı. Ordu evinde müzisyen arkadaşlar arasında piştim. Askerden döndükten sonra Galata kulesine girdim ve 12 yıl orada çalıştım. Galata'da çalışırken Özdemir Erdoğan ile tanıştım. Özdemir Erdoğan, orkestra kurduğunu ve kanun alacağını söyleyerek bana teklif edince Galata’dan ayrıldım, 32 yıldır onun yanındayım. Rahmetli Hüner Coşkuner’in de15 yıl boyunca saz şefliğini yaptım.” dedi.
Murat Beyaztaş, sosyal sorumluluk alanında kendi girişimleri ile konserler düzenlediğini söyleyerek, “Bir otizm derneğine Beyoğlu Grand Pera’da çok güzel bir konser yaptık. Son dönemde ‘Bir Gülümset Bin Gülümse Derneği’ ile yola çıkarak Türkiye genelinde 30 okula giyecek, bot gibi yardım destekleri verdik. Sosyal sorumluluk projelerinde Avrupa Müzik Topluluğu'nun içerisinde olduğum her süre içerisinde zaten koromuz bu anlamla çok aktif destek vermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Beyaztaş, “Bundan sonraki bütün projelerimin içerisinde var Sosyal Sorumluluk, yine okullarla alakalı olacak. Konser vereceğiz. Sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdikten sonra hadi yardımı yaptık bitti demiyoruz. Bu arada biz para toplamıyoruz, genelde okul ihtiyaçlarına yönelik oluyor yardımlar, en son Avrupa Müzik Topluluğu ile yapılan konserde para yerine giyecek veriliyor. Gelen konuklarımız gelirken giyecek getiriyorlar.” şeklinde konuştu.
30 yıllık medikalci olduğunu, medikal işine ise amcasının eczanesi olduğunu hem okula gidip hem de eczanede çalışarak başladığını söyleyen Beyaztaş, “İstanbul sonrası tamamen iş hayatıyla başladı Türkiye’nin önde gelen medikal şirketleriyle çalışma şansı buldum. Dolayısıyla bu tecrübenin artık yükseldiği dönemde Türkiye’nin ileri gelen üretim yapan iki firmasında direktörlük yapıyorum. Sağlık sektörüne hizmet veriyoruz. Eskiden müşteriler bize gelirdi şimdi ise biz gidiyoruz bu da bize yoğunluk veriyor. Fuarlarımız var fuarlara gidip geliyoruz.” ifadesini kullandı.