GÜNCEL

İçkili silah taşıyana ruhsat yok

Silah almak isteyenler psikolog ve sosyolog gözetiminde 10 gün sürecek sıkı bir eğitime tabi tutulacak. 'Silahlanamaz' denilene silah verilmeyecek. Alkol ve uyuşturucu kullanan kişilerin silahı elinden alınacak.

13 Nisan 2013 Saat: 10:24
İçkili silah taşıyana ruhsat yok
İçkili silah taşıyana ruhsat yok
Emniyet Genel Müdürlüğü, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da köklü değişiklikler öngören bir yasa tasarı taslağı hazırladı. Bu metin yasalaşırsa silah ruhsatı almak için artık sağlık raporu ve sabıka kaydı yeterli olmayacak. İçişler Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla hazırlanan tasarı taslağı, ilgili kurumların görüşünün alınmasının ardından TBMM'ye sunulacak. Taslağa göre, silah ruhsatı almak isteyenler 7 ila 10 gün sürecek bir eğitim programına tabi tutulacak. Silah ruhsatı almak isteyenler, eğitim programı boyunca aralarında psikolog ve sosyologların da bulunduğu uzmanlarca izlenecek. Ruhsat almak isteyenlere ciddi psikolojik testler uygulanacak. Uzmanların “silahlanamaz” dediği kişilere ruhsat verilmeyecek. 

ALKOLLÜ YASAK
Taslağa göre, alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıdığı tespit edilen kişilerin silahı elinden alınacak. İhlalin tekrarlanması durumunda, ruhsat iptal edilebilecek. Taslakla av tüfeği ruhsatı alma yaşı da 18'den 21'e çıkarılacak. Şu anda 21 yaşını dolduran tabanca, 18 yaşını dolduran ise av tüfeği alabiliyor.
Kavganın ortasında ölmüştü
Adana'da geçen şubat ayında iki grup arasında çıkan kavgada vurulan ilaç mümessili Edip Aksak'ın (35) katil zanlısı yakalandı. Trafik kazasıyla başlayan kavgada Şehmuz A. hasımlarına ateş edince kurşun, o sırada tıp merkezinden çıkan Aksak'ın başına isabet etmişti. Sahte nüfus cüzdanı ve silahla yakalanan katil zanlısı, suçu olmayan bir kişi öldüğü için üzüldüğünü söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑