İZMİTte 1.5 ay önce evinde intihar eden Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin eski ağalarından işadamı Adem Tüysüzün kardeşleri ve oğullarının, birlikte işlettikleri kuyumcu dükkanı ve döviz bürosunu kapatıp ortadan kaybolmalarının ard
İZMİT'te 1.5 ay önce evinde intihar eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin eski ağalarından işadamı Adem Tüysüz'ün kardeşleri ve oğullarının, birlikte işlettikleri kuyumcu dükkanı ve döviz bürosunu kapatıp ortadan kaybolmalarının ardından üç gün geçmesine rağmen hala haber alınamadı. Haklarında yapılan suç duyuruları üzerine polis bugün kuyumcu dükkanına girerek içerde araştırma yapmaya başladı.
Neşeli kişiliği ve yardımseverliği ile de tanınan Kırkpınar eski ağası 60 yaşındaki Adem Tüysüz, 16 Mayıs'da evinde kendisini iple asarak intihar etti. Herkesi şok eden bu intiharın ardından, yine Adem Tüysüz'ün sağlığında fahri yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kocaeli TV ile bu dalda kentin en büyük işyerlerinden biri olan Sarraf Tüysüzler adlı kuyumcu ve döviz bürusunun faaliyetleri, kardeşleri ile oğulları tarafından devam ettirdi.
GECE İKİ MİNİBÜSLE GELMİŞLER
Ancak üç gün önce gece yarısı iki minibüsle kuyumcu dükkanına gelip çevredekilere de içerde tadilat çalışması yapacaklarını söyledikleri belirtilen kardeşleri ve oğulları ertesi gün işlerini açmadı. İşyerinin açılmaması üzerine birçok kişi Sarraf Tüysüzler'e kendilerine kar payı vermeleri karşılığında yüklü miktarda para, altın ve döviz verdiklerini söyleyerek polis ve Cumhuriyet savcılığı'na başvurdu.
POLİS KUYUMCU DÜKKANINDA TESPİT YAPTI
Yüzlerle ifade edilen şikayetçi sayısının artmasının ardından polis tüm araştırmalarına rağmen aile fertlerinin izine rastlayamadı. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polis bugün Sarraf Tüysüzler'e ait kuyumcu dükkanının kepenklerini pasaj içindeki bölümden açarak içeriye girdi. Şu ana kadar herhangi açıklama yapılmamakla birlikte, işyerindeki altınların büyük bir bölümünün olmadığı öne sürüldü.
Polis aile fertlerine ulaşmak için araştırmalarını sürdürürken, Adem Tüysüz'ün intiharının ardından, kar payı karşılığı kendilerine işletmeleri amacıyla para ve altın verenlerin art arda paralarını çekmeye başladıkları, bu nedenle zora girdikleri belirtiliyor.