Sabancılar'ın Bebek iskelesi kamusal alana açıldı! Ali ve Ömer Sabancı, teknelerini bağlamak için Bebek sahiline kaçak iskele yaptırdı. İskele çevresi saksıdaki ağaçlarla kapatıldı. Zemini ucuz fayansla kaplandı. Kaçak iskelenin kazıkları Boğaz sularına inerken iskelenin hemen yanındaki Bebek Kahve'nin duvarları ve yol çatladı. Sabancılar, İstanbul trafiğine takılmamak için Boğaz'ı kullanıp lüks teknelerini buradaki iskeleye bağladı. Ancak kaçak iskele TAKVİM'in gözünden kaçmadı.
20 KİŞİLİK 3 AYRI EKİP ÇALIŞTI
Takvim'in KaçakSA haberinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri dün düğmeye bastı. 20 kişilik 3 ayrı ekip Bebek sahilindeki iskeleye gitti. 12 metrekarelik iskeledeki ağaçları kaldırdı. Belediyeye ait zabıta aracıyla ağaçlar bölgeden taşındı. Ekipler ayrıca tekne çalışanlarına ait eşyaları da kaçak iskeleden çıkarttı. Ağaçlar kaldırılınca 30 santim yüksekliğindeki ve 4 metre genişliğindeki iskele, gün gibi ortada kaldı! Böylece Sabancı Ailesi'nin "Özel mülkiyet" haline getirdiği iskele, yeniden kamusal alan haline geldi.
VATANDAŞLAR ÇOK MUTLU
Belediye ekiplerinin çalışmaları üzerine kaçak iskele, vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar "Buradaki iskelenin kaldırılacağını hiç sanmıyorduk. TAKVİM sayesinde artık Bebek sahilinde oturacak bir yerimiz var. Boğaz'daki diğer kaçak alanlar da mutlaka kaldırılmalı" diye konuştu.
Sabancı Ailesi'nin kaçak olarak Bebek sahiline yaptırdığı iskele, dün halka açıldı! Ortaya çıkan manzara ise inanılmazdı! Kaptanların ağaçlarla çevrili olan alanda saksılara bile karpuz diktiği ortaya çıktı.
KARPUZ EKMİŞLER
Boğaz'ın en kıymetli yerinde bulunan kaçak iskelede, saksılara ekilen karpuzlar bile vardı.
İSKELEDEN İSKELETE!
Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, dün olay yerine gitti. Kaçak iskelenin yıkım çalışmasını inceledi. İskelenin etrafındaki peyzaj kaldırılınca Boğaz'ın suları göründü. Kaptanların oturması için kurulan banklar ise vatandaşa kaldı.