Medeniyetler Buluşmasında Barış için farklı dillerde dua edildi.
Ramazan ayının manevi havası Türkiye'nin farklı Din ve Kültürlerini bir araya getirdi. Antakya merkezde kurulan Kimse Yok Mu’nun ev sahipliğindeki ‘Medeniyetler Sofrası’ buluşması iftar yemeğinde din adamları dünya barışı için dua etti.
Kimse Yok Mu tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen ‘Din ve kültürlerarası İftar Yemeği’ Antakya’da yapıldı. İftar yemeğine farklı dinler ve kültürlerden konuklar, Ramazan ayının kalplere yaydığı maneviyatı paylaşarak kendi dillerinde dualar ederek birlik ve kardeşlik mesajı verdi.
Bu yıl 7. Düzenlenen ‘Medeniyet Sofrası’ iftar yemeğine Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan yardımcısı Levent Eyüboğlu, Antakya Ortodoks cemaati vakfı başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks kilisesi ruhani lideri Dimitri Doğum, ve Can Delüller, Alevi kanaat önderi Selahattin Eskiocak (Atso Meclis başkanı), Katolik kilisesi ruhani reisi Domenice, Bertogli, Ermeni cemaat başkanı Cem Çapar, Protestan kilisesi lideri Yakup Chang, Hatay Büyükşehir Belediyesi kültür daire başkanı Mehmet Mursaloğlu, Zaman gazetesi yazarlarından Sevgi Akarçeşme ve Turgay Ogor, Taraf yazarı Süleyman Yaşar, Habererk yayın yönetmeni İsmail Türk, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.
Din adamları dünya barışı için dua etti
Hristiyan’ı Ermeni’si, Musevi, Süryani, Alevi ve Müslüman aynı masa etrafında buluşarak kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı vererek dünya insanlığı için dua ettiler. Ortodoks kilisesi ruhani lideri Dimitri Doğum, ve Can Delüller kendi dillerinde el açıp Allah’a ‘’Medeniyetler ittifakı birlikteliğimizi daim eyle. Bizleri bu masa etrafında topladığın gibi, huzurunda da bir eyle’’ diyerek istekte bulundular. Alevi kanaat önderi Selahattin Eskiocak (Atso Meclis başkanı) kendi dua dilinin Arapça olduğunu söyleyerek , ‘’Külü veşrabü ve la tüsrifü innehü la yühübbül müsrifin’’ şeklinde dua etti.
Program sonrası çocuklarda unutulmayarak, Kukla sanatçısı Hakan Arısoy’un bir birinden güzel yöresel kukla gösteriyle program son buldu.