GÜNCEL

Koç Üniversitesi'nde mutlu son

Koç üniversitesi'nde atılan işçilerin yeni taşeronda işe alınması ve öğrenci-akademisyen-işçi temsilcilerinden oluşacak bir 'taşeron denetleme komisyonu' kurulması kesinleşti.

8 Nisan 2013 Saat: 14:28
Koç Üniversitesi'nde mutlu son
Koç Üniversitesi'nde mutlu son
Koç üniversitesi'nde atılan işçilerin yeni taşeronda işe alınacağı ve öğrenci-akademisyen-işçi temsilcilerinden oluşacak bir 'taşeron denetleme komisyonu' kurulacağı kesinleşti. Okul direnişçilerin iş güvencesine dair birçok diğer talebini de kabul etti. şu an okulda imzaların atılmasını bekleniliyor, Öğrenciler 'burada tam bir bayram havası var' diyorlar 

NE OLMUŞTU?
Koç Üniversitesi’nin, ISS adlı taşeron firmayla sözleşmesini feshetmesi üzerine, temizlik, ulaşım gibi hizmetlerde çalışan 160’ın üzerinde personel işsiz kalmış, işten çıkarmaların duyulmasıyla birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler de bu duruma tepki göstermişti. Öğretim üyeleri kendi aralarında 179 imza toplayarak rektörlüğe teslim ederken, öğrenciler de geçen hafta salı akşamı okulun kapısında çadır kurup ateş yakmış ve işçilerle birlikte sabaha kadar nöbet tutmuştu. 

İşçilerin, öğrencilerin desteğiyle sürdürdüğü direnişin 5. gününde Üniversite Genel Sekreteri Murat Halimoğlu eylem alanına gelerek üç maddelik bir uzlaşı önerisi sunmuştu. Bu öneriye göre, 

* 161 işçinin tamamının yeni taşeron firmanın kadrosuna alınması sağlanacak 

* İşçiler bu değişiklik sonucu tazminatlarından hiçbir şekilde kayıp yaşamayacaklar. 

* Öğrenciler, akademisyenler ve avukatlardan oluşan bir Taşeron Denetleme Komisyonu'na işleyişi denetleme yetkisi verilecekti.

Üniversitede bugün itibarıyla bu üç madde kapsamında uzlaşma sağlandığı belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑