İnsan hakları mücadelesinin simge isimlerinden Nelson Mandela, ''akciğer enfeksiyonu'' teşhisiyle yeniden hastaneye kaldırıldı.
İnsan hakları mücadelesinin simge isimlerinden Nelson Mandela, ''akciğer enfeksiyonu'' teşhisiyle yeniden hastaneye kaldırıldı.
Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın sözcüsü, Mandela'nın ciddi olduğunu, eski Güney Afrika liderinin kontrol altında tutulduğunu söyledi.
Güney Afrika'da ırk ayrımcılığıyla mücadelenin önde gelen liderlerinden olan Mandela, ülkenin siyah cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Mandela, demokratik Güney Afrika'nın babası olarak görülüyor.
Mandela akciğer enfeksiyonun nüksetmesi üzerine 27 Mart'ta hastaneye kaldırılmış, yaklaşık 10 gün tedavi gördükten sonra da taburcu edilmişti.
1994-1999 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapan ve azınlıktaki beyazların yıllar süren ırk ayrımına dayalı idaresinin ardından ülkenin ilk siyah cumhurbaşkanı olan Mandela, birçok kişi tarafından ülkenin "babası" olarak kabul ediliyor.
2 yıl içinde 5 kez hastaneye kaldırıldı
SON İKİ YILDA 4. KEZ HASTANEDE
Mandela, son iki yıl içinde dört kez hastaneye kaldırıldı.
Eski Güney Afrika lideri Aralık'ta akciğer enfeksiyonu ve safra taşı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 18 gün kalmıştı. Mandela, Şubat'ta ise mide rahatsızlığı için hastaneye yattı.
1960'larda hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Nelson Mandela, 1962'de sabotaj iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Nelson Mandela, 1980'lerin başında, 18 yılını geçirdiği Robben Adası'nda vereme yakalanmıştı.
Mandela'nın sert rüzgarlarıyla bilinen adadaki taş ocaklarında çalıştırılırken hastalandığı belirtiliyor.
27 yıl hapis yatmasına karşın Mandela eski düşmanlarını affetmiş ve siyahlarla beyazların uzlaşarak ortak bir gelecek kurması çağrısında bulunmuştu.