MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’ın, MHP’ye kayyum atayan mahkemenin hâkimine, “Kararınızın Mülkiyeliler lokalindeki görüşmeyle bir ilişkisi var mı” sorusunun peşine düşen SABAH, önemli ipuçlarına ulaştı...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçtiğimiz hafta MHP'nin başına geçmek isteyen Meral Akşener ile olağanüstü kongre kararını veren hâkimin, FETÖ bağlantılı bir grup tarafından yönlendirildiğine ilişkin açıklamalar yaptı. SABAH, MHP'ye kayyum atanmasını öngören mahkeme kararından on gün önce, radikal sol grupların Ankara'daki uğrak noktası olan Mülkiyeliler Lokali'nde gerçekleştiği iddia edilen görüşmeye ilişkin çarpıcı detaylara ulaştı. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre, MHP'nin muhalif kanadının dava açtığı tarihten itibaren, yargı ve bürokrasi içindeki FETÖ'nün sıkı takibi başladı. Özellikle Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, ilk derece mahkemesinin kararını onaması için Yargıtay'da bulunan FETÖ'cüler harekete geçti. Muhalifler adına görev yapan avukatlardan K.E., FETÖ'nün Zaman gazetesinde çalışan Ahmet Dönmez'le yakın irtibat halinde. Bu avukat daha önce MHP'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilciliği görevi yapıyordu ve "sakıncalı" ilişkileri olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. YSK'dan üst düzey bir yetkiliyle "akrabalıktan öte" bir ilişki içinde olduğu belirtilen avukat K.E.'nin, muhaliflerin hukuki sürecini, YSK'daki bu yakın dostuyla yürüttüğü biliniyor. Yalçın'ın bahsini ettiği Mülkiyeliler Lokali buluşması, MHP'nin kayyumla kongreye götürülmesine ilişkin kararın alınmasından on gün kadar önce gerçekleşti. Konur Sokak'taki lokaldeki buluşma şöyle gelişti:
ESKİ DOSTLUKLAR
Davanın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne düşmesinin ardından, Akşener'in yakın çevresi, mahkeme hâkimi sosyal demokrat kimlikli Ümran Kaptan'la irtibata geçmek için yargı ve bürokrasi içindeki FETÖ kadrolarıyla da ilişki kurdu. Daha önce Doğu Perinçek'in de avukatlığını yapan Akşener'in avukatı Tolga Akalın devreye sokuldu. Kaptan'ın dayısının Dev-Yol'un 80 öncesi yöneticilerinden biri ve Rize Fındıklı'daki Kepenek ailesiyle dostluğu öğrenildi. Akşener'in Fındıklı'dan olan eşi Tuncer Akşener hemşehrisi olan eski CHP milletvekili Yakup Kepenek ile görüşme sağladı. Kepenek, Akşener'in gelinleri sayıldığını belirterek Kaptan'ın dayısını devreye soktu. Kaptan, AK Parti iktidarından kurtulmanın tek yolunun, MHP'de gerçekleşecek bir revizyon olduğuna, aksi takdirde rejimin değişeceğine ikna edildi.
KAPTAN : O İŞ TAMAM
Duruşmadan yaklaşık on gün önce, Kaptan, Mülkiyeliler Lokali'nde iki arkadaşıyla birlikte olan Yakup Kepenek'in masasına oturdu. Kepenek'in "Bizim gelinin işi ne oldu" diye sorduğu Kaptan, "O iş tamam" dedi. Kaptan'a başına bir iş gelmeyeceği garantisi verildi. Nitekim, istinaf mahkemesi kararnamesinde adı olan Kaptan'ın adı son anda listeden çıkartıldı. İstinaf mahkemesi kararının açıklandığı gün, Akşener'in sosyal medya danışmanı Kerim Çoraklık ve basın yayın işlerini yürüten Rota Haber yazarı İsmail Türk, hâkimin tayininin durdurulduğunu, kongrenin kaçınılmaz olduğunu duyurdu.
'BİZİM GELİN'İN İŞİ NE OLDU?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın hâkim Ümran Kaptan'dan şu soruları yanıtlamasını istedi:
Mülkiyeliler Lokali'nde, avukat Hasan Kepenek'in ağabeyi Yakup Kepenek otururken oraya birkaç arkadaşınızla geldiğiniz doğru mu?
Bir yakınınızın Dev- Solcu olduğu ve sizin de ondan etkilendiğiniz doğru mu?
Bu sebeple Meral Akşener'in eşinin yakın dostu olan Yakup Kepenek'le MHP davasını şekillendirmek için yan yana geldiniz mi?
Bir masaya geçip diğerlerinin duymayacağı bir şekilde "Bizim gelinin işini ne yaptın?" şeklinde soran Yakup Kepenek'e davanın seyri hakkında, "Önceki teamül ve uygulama var, sıkıntı yok" dediniz mi?
Yakup Kepenek sizden, "Sakın topu taca atma" şeklinde istekte bulundu mu?
Görüşmede çok farklı bir yargı süreci olan Saadet Partisi kongresi emsal gösterilerek, mahkeme sürecinin bu noktaya taşınması yönünde bir karar alındı mı?
Sohbet esnasında, Meral Akşener için "Bizim gelinin işi tamam" denilmiş midir?
MHP avukatına, "Pazartesi günü gerekçeli kararın çıkamayacağını ve hafta sonunu Ankara dışında geçirdiğinizi, bu yüzden perşembe gününden önce kararın çıkmasının mümkün olmadığını" söylemenize rağmen, gerekçeli kararın görüşmeden bir saat sonra, alelacele UYAP sistemine yüklenmesini nasıl izah edeceksiniz?
Size Paralel Yapı'nın üst düzeyinden ulaşan ve Paralel Yapı'nın önünü açmak için MHP'ye kayyum atamanızı isteyen birileri oldu mu?
İddialar doğruysa Dev-Sol ruhuyla Paralel Yapı ruhunu MHP genel başkan adaylığına soyunan bir hanım için bir araya getirme politikasını hangi somut hukuki gerekçelere bağlıyorsunuz?
RADİKAL SOLCULARIN UĞRAK MEKÂNI
Mülkiyeliler Birliği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarınca 1946'da kuruldu. Dernek üyeleri ilk toplantısını Ankara'daki Halkevleri binasında yaptı. İlk binalarını 1964'te düzenlenen eşya piyangosundan gelen para ile aldı. Binanın alt katı restoran-bar olarak kullanılıyor. Dernek hizmete alındığından bu yana, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki sol gruplar başta olmak üzere Halkevleri, bazı sendikalar, gençlik örgütlenmeleri ve çeşitli aşırı sol gruplara da hizmet vermeye başladı. Yine DHKP-C ile bağlantısı mahkeme kararı ile kesinleşen Grup Yorum üyeleri de Ankara'ya geldiklerinde burada toplantılarını düzenliyor. Grup Yorum'un biletleri de burada satılıyor.
KARARI BİR SAATTE YAZDI
Duruşmadan on gün öncesine kadar, duruşmaya Anayasa Mahkemesi'nin bakması gerektiğini ifade eden Kaptan'ın, duruşmada hiçbir dayanağı olmaksızın davayı kabul etmesi manidar bulunuyor. Kaptan, 8 Nisan'da duruşmadan çıkar çıkmaz Gemlik'e gittiğini, gece 01.00'de döndüğünü, bir haftadan önce karar yazmasının mümkün olmadığını söyledi. Ancak bir saat sonra 10 sayfalık gerekçeli karar UYAP'a yüklendi...