KÜLTÜR/SANAT

MİLLİYET SANAT’IN NİSAN 2025 SAYISINDA!

Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan Milliyet Sanat’ın Nisan 2025 sayısı, kapağına 44. İstanbul Film Festivali’ni taşıyor. Festivale dair bir dosyayla açılan yeni sayıda ayrıca Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi; müzi

5 Nisan 2025 Saat: 09:10
MİLLİYET SANAT’IN NİSAN 2025 SAYISINDA!
MİLLİYET SANAT’IN NİSAN 2025 SAYISINDA!


Türkiye’nin sanat hafızası 
Milliyet Sanat, Nisan 2025 sayısı kapak dosyasını 11-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 44. İstanbul Film Festivali’ne ayırıyor. Festivalin yeni yarışmalarını ve zengin programı okurlarla buluşturan sayfalarda bu yıl Berlin’de Altın Ayı kazanan “Drømmer/Hayaller”in yönetmeni, altı filmlik bir seçkiyle festivale konuk olmaya hazırlanan Dag Johan Haugerud’un özel röportajı; festival direktörü Kerem Ayan’ın söyleşisi ve program içerisinden 15 filmlik bir kılavuz da okurları bekliyor.

SİNEMA

Yeni sayının sinema sayfalarında, seçimlerin etkisinde gerçekleşen 75. Berlin Film Festivali’nin değerlendirmesi ve 43. İstanbul Film Festivali’nde dört ödül kazanan ve bu ay vizyona giren “Bildiğin Gibi Değil” filminin senaristi ve yönetmeni Vuslat Saraçoğlu’nun röportajı okurları bekliyor. Attila Dorsay ise “Sinemanın Hazineleri” köşesinde bu ay, usta oyuncu Gene Hackman’ın filmografisindeki unutulmaz yapımlardan “Mississippi Burning/Mississippi Yanıyor”u yazıyor.

PLASTİK SANATLAR

Milliyet Sanat Nisan 2025 sayısının plastik sanatlar sayfalarında Ankara Ulus’ta Atatürk Kütüphanesi’ne de ev sahipliği yapan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ne; Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan’ın Merkür Galeri’de açılan “Gölgenin Arkasındaki” sergisine; Seçkin Pirim’in Dirimart Dolapdere’de açılan “Günübirlik İnşa” sergisine dair inceleme yazıları yer alıyor. Vision Art Platform’un kurucu direktörü Nisa Savaş’ın ve 1989 yılından beri ürettiği dokumaları “Zamanla Dokunanlar” sergisiyle Anna Laudel İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunan Belkıs Balpınar’ın röportajları da okurları bekliyor. Sabiha Kurtulmuş “Biz, Vesaire” köşesinde uluslararası sanat fuarı Arco Madrid’i; Ayşegül Sönmez “Sanatatak” köşesinde 18. İstanbul Bienali’nin basına tanıtıldığı Beyoğlu Spor Kulübü’nün az bilinen ama dokunaklı hikâyesini; İrem Maro ise “Uzak Yakın Mimarlık” köşesinde 2025 Pritzker Mimarlık Ödülü’ne değer görülen mimar Liu Jiakun’u kaleme alıyor.

SAHNE SANATLARI

Sahne sanatları sayfaları, büyük beğeni toplayan “Kutsal” oyununun yönetmeni Tuğrul Tülek ve başrol oyuncusu Seda Türkmen’in röportajıyla açılırken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin yeni bir kastla sahneye taşıdığı “Kötülüğün Döngüsü” üzerine bir yazı da okurları bekliyor. Seçkin Selvi “Ve Perde…”köşesinde Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Ölüyor Mu Ne?” oyununa; Onur Şimşek “Oyun Hafızası”nda “Haberci”, “Aşk Bize Masal Olur”, “İnsanlar Mekanlar Nesneler” ve “Man-La” oyunlarına yer veriyor.

EDEBİYAT

Edebiyat sayfalarında, son kitabı Şehir ve Belirsiz Duvarları’nı edebiyatseverlerle buluşturan Haruki Murakami’nin ar içerisindeki dönüşümünü ve kedilerle dolu dünyasını, eserlerini dilimize kazandıran Ali Volkan Erdemir anlatıyor. Hindistan’da düzenlenen Yeni Delhi Kitap Fuarı, Kerala Edebiyat Festivali ve Chennai Uluslararası Kitap Fuarı’na ve Charles Dickens Müzesi’nin 100. yılı nedeniyle ev sahipliği yaptığı özel sergiye dair kapsamlı yazıların yanı sıra Aslı Perker’in Kaybedilen Bütün Savaşlar adlı son kitabıyla; Yavuz Ekinci’nin ise son romanı Aziz’le ilgili röportajları da okurlarla buluşuyor. Hülya Avtan ise “Sayfayı Çevir” köşesinde her zamanki gibi edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.

MÜZİK

Yapay zekânın müziğin yalnızca yaratım ve dağıtım sürecini değil aynı zamanda canlı konser deneyimini de nasıl değiştirdiğine dair detaylı bir yazıyla açılan müzik sayfaları, Anadolu’nun zengin müzik mirasını modern sound’larla buluşturan müzisyenlerle ilgili bir dosya ve Kıbrıslı besteci, prodüktör İnal Bilsel’ın üçüncü stüdyo albümü “Once Upon a Cloudtop Meadow” üzerine bir incelemeyle devam ediyor. Eray Aytimur “Bırak Dağınık Kalsın” köşesini Arter’de gerçekleşecek Show of Hands Festival’e; Kemal Küçük “Diapason” köşesini kemancı Nilay Sancar ve piyanist Beril Eren’in “Yansımalar/Reflections” albümüne; Mehmet Tez “Müzik Dünyasından” köşesini yapay zekâ ve telif ödemeleri konusuna ayırıyor. Naim Dilmener ise her zamanki gibi geçen ayın müzik gündemini değerlendiriyor.

PODCAST

Milliyet Sanat Nisan 2025 sayısı, “Merak Kabineleri” adlı podcast serisinde müzeleri “korkulan mekân” olmaktan çıkartan kapıyı aralayan Ayça Bayrak ve Gülşah Akın’ın verdiği röportajla sona eriyor.

Kitabevlerinde,marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑