GÜNCEL

MİT Müsteşarına Maliye vetosu!..

"Bireysel suç olduğu için Başbakanlık iznine gerek yok"

11 Nisan 2013 Saat: 18:27
MİT Müsteşarına Maliye vetosu!..
MİT Müsteşarına Maliye vetosu!..
Maliye Bakanlığı, MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammed Dervişoğlu’nu “haksız mal varlığı edinme” ve “gerçeğe aykırı mal bildirimi” suçlamasıyla yargılayan mahkemenin davada durma kararı vererek Başbakanlık’tan izin talep etmesine itiraz etti. Suçun görev değil, bireysel suç olduğunu belirten Maliye’nin itirazını Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararı bağlayacak. MİT’in iki numaralı ismi Dervişoğlu, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

HAKİM DAVAYI DURDURMUŞTU

İddianamede, Dervişoğlu’nun 323 bin, kızının ise 751 bin liralık harcamalarının kaynağının açıklanamadığı belirtildi. Dervişoğlu ilk duruşmada gazetecilerin görüntü almasını engellemek için adliye giriş çıkışında dublör kullanmış, ardından davada gizlilik kararı alınarak duruşmalar basına kapatılmıştı. İkinci duruşmada 24. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Önder Kabasakal, Dervişoğlu’nun yargılanması için Başbakanlık izni gerektiği yönünde karar alarak davayı durdurmuştu. Kararın ardından Başbakanlık’a izin yazısı yazmıştı.

BAŞBAKANIN İZNİNE GEREK YOK

Edinilen bilgiye göre, müdahil olan Maliye Bakanlığı’nın avukatı, durma kararına itiraz etti. İtirazda, suçlamaların görev kapsamına girmediği, bireysel bir suç olduğu, bu yüzden yargılamanın Başbakanlık iznine gerek olmadığı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑