İSTANBUL’UN SOKAK KÖPEKLERİ BELGESELİ “STRAY” 4 EYLÜL’DE KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE’DE!

26 Ağustos 2024 Saat: 10:34
İSTANBUL’UN SOKAK KÖPEKLERİ BELGESELİ “STRAY” 4 EYLÜL’DE KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE’DE!
Hong Konglu yönetmen Elizabeth Lo’nun İstanbul’daki sokak köpeklerini odağına aldığı “Stray” adlı belgeselinin, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) yararına yapılacak özel gösterimi 4 Eylül’de KüçükÇiftlik Bahçe’de! İstanbullulara yaz boyunca yemyeşi

KüçükÇiftlik Film Kulübü, şehrin merkezi KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de bu defa İstanbulluları özel bir gösterimde bir araya getirecek.

Elizabeth Lo’nun yönetmenliğini üstlendiği “Stray” belgeseli, 4 Eylül Çarşamba akşamı can dostlarımız yararına KüçükÇiftlik Bahçe’de gösterilecek. İstanbul sokaklarında yaşayan üç köpeği takip eden belgeselin gösteriminden elde edilen gelir, doğanın korunması ve hayvan hakları konusunda faaliyet gösteren farklı derneklerin oluşturduğu sivil toplum örgütü HAYTAP’a bağışlanacak. İstanbul sokaklarında hayatta kalmaya çalışan Zeytin, Nazar ve Kartal isimli üç sokak köpeğini odağına alan belgesel, onların hikâyesi üzerinden şehre ve topluma da bir bakış sunuyor. İstanbulluların aşina olduğu görüntüleri köpeklerin bakış açısından beyazperdeye aktaran “Stray” belgeseli, köpeklerin İstanbul’daki çekişmeli geçmişine, hem insanların hem de köpeklerin hayatlarını etkileyen sosyal ve kentsel dinamiklere de atıfta bulunuyor.

Verdiği bir röportajda, köpeklerin özgürce dolaştığını, bu hayli gelişmiş şehirde hayatı kendi kurallarına göre yaşadığını görmekten çok etkilendiğini belirten Elizabeth Lo, İstanbulluların köpeklerle ilişkisinin de kendisini şaşırttığını ekliyor: “'İnsanlar köpeklerde gerçekten bir saygınlık görüyor, onları kendi sokaklarına ve topluluklarına ait yurttaşlar olarak görüyor.”


“Stray”in özel gösterimi, Periferi Film ve Brave Ist’in filmin bedelsiz teminindeki destekleri ile yapılacak olan satışlarda hizmet bedeli almayacak Mobilet’in katkılarıyla ve URU organizasyonuyla gerçekleşecek. Kapı açılış saati 18.00, film başlama saati 21.00 olan gösterimin biletleri Mobilet’ten ve KüçükÇiftlik Park gişesinden temin edilebilir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız