Milliyet Sanat, Kasım 2024 sayısının kapak konusunu, büyük usta Ridley Scott’ın neredeyse çeyrek asır sonra Antik Roma’nın kanlı arenalarına geri döndüğü filmi “Gladiator II / Gladyatör II”nin başrol oyuncusu Paul Mescal’a ayırıyor.
SİNEMA
Derginin sinema sayfaları, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü alan ilk Pedro Almodóvar filmi “The Room Next Door / Yandaki Oda”nın; Demi Moore’un dinmeyen gençliği ve enerjisiyle perdeye geri döndüğü “The Substance / Cevher” filminin ve Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Sean Baker imzalı “Anora”nın incelemeleriyle devam ediyor. Attila Dorsay bu ay “Sinemanın Hazineleri” köşesini, Emile Zola’nın aynı adlı romanından uyarlanan ve Gerard Depardieu’nün performansıyla parladığı “Germinal” adlı filme ayırıyor.
MÜZİK
Kasım 2024 sayısının müzik sayfaları, küresel müzik fenomeni Taylor Swift’in hem müzik endüstrisinde hem de toplumda gücü, dayanıklılığı ve değişimi etkileme gücünü temsil eden modern kadın portresine odaklanan bir yazıyla açılıyor. İş Sanat’ın 25. sezon konser programı ve Ulvi Cemal Erkin’in iki yeni albümle yeniden gündeme gelen eserleriyle ilerleyen sayfalarda, Türkiye’de kadın müzisyenlere destek veren ve işbirliği yapan öncü girişimler Kreşendo, Sisters Music Chain ve Busker’ın kurucuları, projelerini anlatıyor. Mehmet Tez “Müzik Dünyasından” köşesinde Türkçe sözlü müzikle dünyaya açılma meselesini ele alırken Eray Aytimur “Bırak Dağınık Kalsın” köşesinde, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek caz orkestraları düellosuyla başlayıp her zamanki gibi zengin bir içerik sunuyor. Kemal Küçük “Diapason” köşesinde Japon Kemancı Dr. Shinichi Suzuki’nin “Suzuki Metodu”nu anlattığı sayfalarda Naim Dilmener ise her zamanki gibi müzik gündemini değerlendiriyor.
KÜLTÜR
İBB Kültür Dairesi Başkanı T. Volkan Aslan, yeni sayının bu özel bölümünde verdiği kapsamlı röportajda, İstanbul’un kültürel dokusuna dair yapılan çalışmaları, hedefleri ve hayallerini anlatıyor.
PLASTİK SANATLAR
Arkas Sanat Merkezi’nin, Joan Miró’nun 74 farklı eserini Porto’dan İzmir’e ilk kez taşıyan “Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge” başlıklı sergisiyle açılan plastik sanatlar sayfalarında, küratör Kinga Rózsa Hamvai Pera Müzesi’nde açılan “Hesaplar ve Tesadüfler” sergisini anlatıyor. Ayşegül Sönmez “Sanatatak” köşesini Mustafa Tavioğlu’nu koleksiyonuna; Sabiha Kurtulmuş “Biz, Vesaire” köşesini İtalya’nın en önemli müzelerinden Triennale di Milano’da kişisel sergisini açmaya hazırlanan Seçkin Pirim’in röportajına ayırırken İrem Maro “Uzak Yakın Mimarlık” köşesinde Michelangelo’nun eşsiz mezar heykellerinden yola çıkan bir yazı kaleme alıyor.
SAHNE SANATLARI
Kasım 2024 sayısının sahne sanatları sayfaları, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “III. Richard”la İstanbullu seyircilerle buluşmaya hazırlanan Lars Eidinger’in röportajıyla açılıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Uçan Hollandalı”ya ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kuş Öpücüğü”ne dair inceleme yazılarının yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar’ın ve Moda Sahnesi’nin yeni oyunu “Macbeth”in oyuncuları Ezgi Çelik ile Barış Atay’ın röportajları da okurları bekliyor. Seçkin Selvi ise “Ve Perde…” köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği “Ağrı Dağı Efsanesi”ni anlatıyor.
EDEBİYAT
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Güney Koreli yazar Han Kang’ın bu anlamlı ödüle uzanan yolculuğunu mercek altına alan edebiyat sayfaları, 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı olan Yalvaç Ural’ın ve yeni öykü kitabı Belki Yaz Erken Gelir’i anlatan Yekta Kopan’ın röportajlarıyla devam ediyor. Akademisyen Enis Dinç imzalı Beyazperdede Atatürk: Belgesel Film ve Bir Liderin İnşası adlı kitabın değerlendirme yazısının yanı sıra Hülya Avtan da “Sayfayı Çevir” köşesinde edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.
PODCAST
Milliyet Sanat Kasım 2024 sayısı, Çelenk Bafra’nın, özellikle bağımsız sanat inisiyatifleri ve misafir sanatçı programlarını konu ettiği podcast serisi “Hariçten Sanat”ı anlattığı röportajla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.