GÜNCEL

Öğrenciler Çözüme Evet diyor!

Çözüme Evet diyen öğrenciler, haftalardır pek çok üniversitede stand açıp bildiri dağıtarak Kürt sorununda demokratik ve barışçıl çözümü savunuyorlar.

12 Nisan 2013 Saat: 20:01
Öğrenciler Çözüme Evet diyor!
Öğrenciler Çözüme Evet diyor!
Çözüme Evet Koalisyonu geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da yaptığı bir basın toplantısıyla kuruluşunu ilan etmişti.

Batı'da barıştan ve demokratik çözümden yana olan kitlelerin sesi olmayı, süreci destekleyenleri hareketi geçirmeyi hedefleyen koalisyona pek çok öğrenci de destek veriyor.

Çözüme Evet Koalisyonu'nun açılış forumunda, öğrencilerin çoktan harekete geçtikleri ve üniversitelerde "Çözüme Evet" demeye başladıkları vurgulanmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere pek çok okulda haftalardır faaliyet yürüten öğrenciler, binlerce bildiri dağıttılar, kampanyanın aktivisti olmak isteyen yüzlerce öğrenciden imza topladılar.

Kampanyanın aktivistlerinden Bilgi Üniversitesi Antikapitalist Öğrenci Topluluğu üyesi Zehra Aras, kampanya sürecinde aldıkları tepkilerle ilgili olarak Marksist.org'a şunları söyledi:

"Antikapitalist Öğrenciler olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iki kampüste "barış" bayrağımızla ve bildirilerimizle Çözüme Evet standı açtık. Böylece barış sürecine dair öğrencilerle birebir konuşma, tartışma imkânı bulduk. Stantta bildirilerimizi dağıttık ve barışa destek veren öğrencilerden imza aldık. Gelen tepkiler güzeldi; süreci olumlayan, barışın arkasında duran yorumlarla karşılaştık. Standa gelenlerin birçoğu sürece 'koşulsuz' destekten yanaydı. Öğrenciler barıştan yana, Kürt halkının özgürleşmesinden yana tavır alıyor. Bizi gördüğüne sevinen, gülümseyen yüzler görmek bizi de memnun etti. Bazı arkadaşlarımızın kafasında sürece dair sorular vardı. Bunları giderme imkânı bulduk ve kampanyamızı anlattık. Tepkiler sadece olumlu değildi elbette. En 'ilginç' yorum 'Bu ülkede savaş yok ki barış istiyorsunuz' diyen öğrencininkiydi. Bunun gibi mesnetsiz birkaç yorum dışında Bilgi'li öğrenciler barıştan, halkların özgürleşmesinden yana."

"Barış olsun diyen herkesi 26 Mayıs'ta sokağa çıkmaya çağırıyoruz"

Çözüme Evet Koalisyonu dahilinde İTÜ'de faaliyet yürüten öğrencilerden Sercan Uygur ise, öğrencilerin niçin barıştan yana olması gerektiğini şöyle anlattı:

"Çözüme evet demeye, öncelikle insani bir sorumluluk olarak bakılabilir. Yıllardır süren savaşın çok ağır bir bilançosu var. Binlerce ölüm, tutuklama, işkence; milyonlarca göç... Yaşanan bu duruma, bütün bunları bilerek sessiz kalmak hiçbir vicdana sığmaz. Batıda savaşın direkt etkisi görülmüyor olabilir, ancak yaşanan huzursuzluk herkesin yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Savaş hâli özgür düşüncenin önüne çekilmiş bir set olarak durmaktadır. Üniversiteler bu sorunu bizzat yaşayan kurumlardır. Öğrenciler bu durumun birinci dereceden mağdurlarıdır. Barışın özgür düşünme ortamına katkı yapacağı, farklılıkların kabulünü sağlayacağı aşikâr. Üniversitelerde açtığımız masalar öğrencilerin barışa olan ilgisini açıkça gösterdi. Çözüm süreci ise tam da şimdi büyük bir savaş karşıtı hareketin inşasını gerektirmektedir. Oya Baydar'ın Çözüme Evet basın toplantısında dediği gibi, 'barış ve çözüm, sadece hükümetlere, devletlere, siyasilere bırakılmayacak kadar önemlidir ve sivil toplumun sırtındadır. Bu barış, demokratikleşmeyle tamamlanmazsa, tam bir barış olmayacak'. Şimdi yapılması gereken, çözüme evet diyen insanları bulup barış söylemi etrafında örgütlemek ve sesimizi daha gür bir şekilde duyurmak. 'Silahlar sussun' ve 'barış olsun' diyen herkesi 26 Mayıs'ta İstanbul'da yapacağımız Çözüme Evet yürüyüşüne bekliyoruz."

Çözüme Evet diyen öğrenciler, 26 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak barış yürüyüşüne kadar daha da çok sayıda üniversitede çözüm sürecini destekleyen öğrencilerle buluşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑