Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklik ile 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlara, yeniden göreve atanma imkanı sağlandı. Öğrenciler de artık ÖSYM'de görev yapabile
Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde yapılan değişiklik ile 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlara, yeniden göreve atanma imkanı sağlanırken, geri dönüşte Bütçe Kanunu’ndaki atama sayısı sınırlamasının uygulanmayacağı hükme bağlandı.
ÖSYM SORU VE CEVAPLARI AÇIKLAMAYABİLİR
ÖSYM’nin yaptığı sınavlardaki sorular ve cevapları, Bilgi Edinme Kapsamı dışına çıkarıldı. Buna göre ÖSYM’nin yaptığı üniversite ve lisansüstü yerleşme sınavları gibi pek çok sınavdaki soruların ve cevapların kamuoyuna açıklanması kurumun inisiyatifinde olacak.
ÖSYM SINAV KOMİSYONLARI OLUŞTURMAYACAK
ÖSYM sorularını kimin hazırlayacağı artık belli değil. Sorular, komisyon tarafından hazırlanmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulu, artık sınav komisyonları oluşturmayacak. Tasarıda yer alan bir diğer düzenlemeye göre, ÖSYM Yönetim Kurulu’nun “Sınav sorularının yapılması için gerekli görevlileri belirlemek ve komisyonları oluşturmak” görevine son verilecek. ÖSYM Yönetim Kurulu, bundan sonra sadece sınav sorularının hazırlanmasına yönelik ilkeleri belirleyecek
BİREYSEL VE TOPLU KOPYA ÇEKENLERE 4 YILA KADAR HAPİS
Toplu kopya çektirenler de ceza alacak. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sadece kopya çektirilmesine imkan sağlayanlar değil, “bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişiler” de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
ÖSYM’DE ÖĞRENCİLER ÇALIŞACAK
Önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler, ÖSYM’nin başvuru, tercih ve sınav evrakının tanzimi gibi sınav hizmetlerine yönelik geçici işlerde part-time olarak görev alabilecek. Öğrencilerin buradaki part-time görevi, YURT-KUR’un verdiği burs ve diğer imkanlardan yararlanmasına engel olmayacak.