Tiyatro ve sinema oyuncularından oluşan bir grup, Taksim'den Osmanbey'e kadar yürüyerek, sinema sansürüne "Hayır" dedi. Grup yürüyüşün ardından İşçi Filmleri Festivali'nin açılışına katıldı.
Taksim Divan Oteli önünde saat 17.30'da toplanan sinema ve tiyatro oyuncularından oluşan 150 kişilik grup, buradan Osmanbey'de bulunan Kent Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Ellerinde Hacivat-Karagöz maketleri taşıyan ve sloganlar atan grup, sinema sansürüne "Hayır" dedi. Grup, yürüyüşün sonunda Kent Kültür Merkezi önündeki İşçi Filmleri Festivali'nin açılışına katıldı.
"64 FİLM GÖSTERİLECEK"
İşçi Filmleri Festivali düzenleme kurulu üyesi Haşmet Çamcı, “Bu festivali yapma amacımız, tamamen politik gerekçeler. Festivalın arkasında 40'a yakın tamam gönüllü emekçi var. Tüm etkinlikler ve film gösterimleri ücretsiz, tamamen bağımsız bir festival. Düzenleme kurulu üyeleri, sendikaların ve meslek odalarının katkısıyla, gönüllü ordusuyla gerçekleşiyor. Ağırlıklı olarak belgesel filmler yer alıyor. İşçi temalı uzun metrajlı filmlerTürkiye 'de ve dünyada çok az sayıda üretiliyor. Biz de hızlı tüketmeyelim diye her yıl, o yılın ana temasına uygun 4 ile 7 film arasında uzun metrajlı film, onun dışında kısa ve uzun belgesel filmler. Bu sene 64 film gösterilecek. Birkaç tane de özel gösterim filmlerimiz var. En son geldiğimiz noktada, artık festivali 17 ilde düzenliyoruz. Bu tarz filmler yapanların, filmleri gösterebileceği festival ve salonları yoktu. Bu festival onun da bir karşılığı oldu. İstanbulFilm Festival'inden çekilen ilk film çalışması olan yönetmenlerimizin 7 tane çok önemli filmi var. Bugün açılış gecemizde gösterilecek, 'Yollara Düşmek' önemli bir film" diye konuştu.
"EMEKÇİ FESTİVAL BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ"
Festivalin açışışına katılan oyuncu ve ses sanatçısı Şevval Sam, “İşçi Filmleri Festivali'nin benim için en önemli tarafı, arkasında büyük sponsorlar olmadan emek verilerek yapılmış olması. Kültürel bir oluşum, kültürel bir çalışma. Ben de bir emekçi olduğum için bu emekçi festival benim için çok kıymetli" dedi.