GÜNCEL

Oyunda Geri Sayım Başladı; Gaming İstanbul 13 Eylül’deKapılarını Açıyor

Dünyanın en büyük 8 uluslararası oyun ve e-spor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul (GIST) 13 – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde oyunseverlerle buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Bel

9 Eylül 2024 Saat: 12:13
Oyunda Geri Sayım Başladı; Gaming İstanbul 13 Eylül’deKapılarını Açıyor
Oyunda Geri Sayım Başladı; Gaming İstanbul 13 Eylül’deKapılarını Açıyor

Oyun dünyasından herkesin heyecanla beklediği Gaming İstanbul, 13-15 Eylül’de Türkiye'nin dört biryanından gelen oyunseveri Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirecek.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek Gaming İstanbul, PC’den konsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunu ziyaretçilerle buluşturuyor. Gaming İstanbul’da ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-spor karşılaşmalarına ve turnuvalara katılacak, ünlü internet yayıncılarıyla bir araya gelecek.

Yerli cosplay yetenekleri ise cosplay yarışmasında boy gösterecekler ve ziyaretçilere renkli görüntüler sunacaklar. Gaming İstanbul’da ayrıca retro oyun alanı, çocuk oyunları alanı, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinlik yer alacak.

Yenioyun deneyimi Gaming İstanbul’da

Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Riot Games, mobil MOBA dünyasını sarsan Wild Rift ve Teamfight Tactics için özel bir alan oluşturarak Gaming İstanbul’da oyunsevelerle buluşuyor. Diğer yandan Clay Token Games’in geliştirdiği yıkılabilir bir şehirde makine sürülerinin savaştığı yeni nesil MOBA SteelSwarm: Apocalypse ilk kez fiziksel bir etkinlikte ziyaretçilerin deneyiminde olacak.

Osmanlı cariyesinin kahramanlık hikayesi “Concubine” daGIST’te

Oyun geliştiriciler Indieway’de buluşuyor

Gaming İstanbul’un oyun geliştiricilere yönelik resmi etkinliği olan Indieway oyun profesyonellerini Gaming İstanbul’da bir araya getiriyor. Gaming İstanbul kapsamında 13 Eylül’de başlayacak ve 15 Eylül’e kadar devam edecek Indieway’de alanında uzman birçok isim yer alıyor.

Fucus Interactive Game Scout FrankMeijer, Apprien CEO Arto Käyhkö, Frogames Co-Founder Juan Gabriel, UbisoftRedlynx Senior Game Designer Isaque Sanches, Google Digital Growth Consultant Qais Haddad, Joygame Chairman Barış Özistek, Clay Token Software Engineer Mehmet Altuner ve Mehmet Kardaş, Hero Concept Co-Founder & CreativeDirector Serkan Özay, Stillfront Group Senior User Acquisition Manager Şebnem Alpaylı ve Upgrade Entertainment - Founder & Lead Game Designer Meriç Eryürek gibi yerli ve yabancı birçok oyun profesyoneli Gaming İstanbul’da deneyimlerini aktaracak.

Fransız ve Türk Oyun Sektörleri Gaming İstanbul’da Buluşuyor

Gaming İstanbul’da ayrıca Fransız Konsolosluğu ile ortak yürütülen Türk ve Fransız geliştiricileri buluşturan bir networking gecesi de düzenlenecek. İki ülkenin oyun sektöründeki ortaklıkları için önemli bir gelişme olan bu etkinliğe 10 Fransız stüdyosu, 3 Fransız konuşmacı katılıyor.

Birçok marka ve sürpriz GİST’te

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Gaming İstanbul’da Medya A.Ş, OGEM, Riot Games, TCL, Monster Bilgisayar,Clay Token, Turkpin, Codeo, Unity, Upgrade Entertainment, Nescafe, Intel,Lenovo, Teknosa ve Exvega gibi birçok önemli marka, oyun ve kuruluş bulunuyor. Ziyaretçilerin çeşitli etkinliklerde TCL, MSI, Bynogame, Exvega ve birçok markanın hediyelerini kazanma şansı bulacak.

Yeni oyunların tanıtıldığı, birbirinden eğlenceli cihazların oyun severlerin beğenisine sunulduğu ve aynı zamanda ödüllü turnuvaların yapıldığı Gaming İstanbul ve oyun geliştirici profesyonellere yönelik etkinliği Indieway ile ilgili tüm bilgilere ve etkinliğin biletlerine www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek Gaming İstanbul, 13 Eylül ve 15 Eylül günleri saat 10.00'da başlayıp 20.00'dabitecek. Etkinliğin son günü olan 15 Eylül, pazar günü yine 10.00'da başlayacak olan Gaming İstanbul 18.00'a kadar oyunseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑