GÜNCEL

Pendik'te silahlı soygun: 1 ölü 4 yaralı

İstanbul Pendikte, silahlı soygun ve kovalamaca sırasında 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı. Gözaltına alınan zanlılar örgüt üyeliği şüphesiyle terörle mücadele şubesinde sorgulanıyor.

9 Ağustos 2012 Saat: 17:24
Pendik'te silahlı soygun: 1 ölü 4 yaralı
Pendik'te silahlı soygun: 1 ölü 4 yaralı

 Pendik Tandoğan Caddesi'nde bulunan Rıfat Bilgin'e ait kuyumcuya gelen biri çarşaflı, silahlı 2 kişi, iş yeri sahibi ile oğlu Şakir Bilgin'e silahla ateş ettikten sonra bir miktar altını alarak kaçmaya başladı.

Motosikletle kaçmaya çalışan şüphelilere, bir oto yıkamacıda çalışan Yetkiner Urtekin, müdahale etmek istedi. İş yerinin bulunduğu bina sakinleri de çöp bidonları atarak şüphelileri durdurmaya çalıştı.

Urtekin'i de silahla yaralayan şüpheliler, Yayalar Caddesi'nde motosikletle bir araca çarptı. Kazanın ardından yaralı olarak kaçmaya çalışan şüphelilerden Ali Haydar Yıldız gözaltına alındı. Yıldız, hastaneye kaldırılırken, diğer şüpheli Cem Gül de Esenler Mahallesi Turna Sokak'ta yakalanmamak için bir inşaatta çalışan işçi Mesut Demirtaş'ı rehin aldı.

Gül ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada da inşaat işçisi Demirtaş yaralandı. Gül, bir süre sonra iş yerinden aldıkları altınlarla birlikte yakalandı.

İş yeri sahibi Rıfat Bilgin, yaralı olarak kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralanan şüpheli Ali Haydar Yıldız, iş yeri sahibinin oğlu Şakir Bilgin, oto yıkamacıda çalışan Yetkiner Urtekin ve inşaat işçisi Mesut Demirtaş'ın aynı hastanedeki tedavileri sürüyor.

Bu arada, şüphelilerin üzerlerinde biri MP-5 makineli tabanca olan 2 silah ele geçirildi. Diğer silahın da tabanca olduğu belirtildi.

Öte yandan, şüphelilerin soygunun ardından motosiklet ile iş yerinden ayrıldıktan sonra daha önce park ettikleri bir minibüse binerek kaçmaya çalıştıkları, ancak emniyet güçleriyle aralarında çıkan çatışma sonucu araca binemedikleri öğrenildi. Emniyet güçlerinin söz konusu minibüste yaptığı incelemede de, 2 adet boru tipi bomba ele geçirildiği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑