Bir hedef koyun: Rejime başlamadan önce yapmanız gereken şey bir hedef koymaktır. Ne kadar kilo ve yağ kaybetmek istediğinizi bilmeniz gerekir.İlk olarak tartının üzerine çıkın ve kilonuzu ölçün.
İlk olarak tartının üzerine çıkın ve kilonuzu ölçün. Sonrasındaysa beden ölçülerinizi alın. Son olarak gövde kitle indeksinizi (BMI) ölçtürün. Bu değerleri bir yere not ettikten sonra kendinize bir hedef koyabilirsiniz.
Zayıflama planı oluşturun
Hedefinizi belirledikten sonra yapmanız gereken şey bir plan oluşturmak olacaktır. İlk olarak mutfağınızdaki yiyecek ve içeceklere dikkatlice bakın. Sebze yerine daha çok karbonhidratlı ürünler mi var? Buzluğunuz balık yerine kırmızı etle mi dolu? Eğer durum böyleyse bir değişiklik yapmanız gerekecektir. Buzdolabınızı ve buzluğunuzu taze/donmuş sebze, meyve ve yağsız proteinli ürünlerle doldurun. Bu sayede almamanız gereken kalorilerden kurtulmuş olursunuz.
Dokturunuza danışın
Rejime başlamadan önce doktorunuza danışmanız çok önemli. Sağlık problemleri yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza görünün. Doktorunuz sizin için hangi rejimin uygun olacağını herkesten çok daha iyi bilecektir. İşinizi kolaylaştırmak ve motive olmak adına bir diyetisyene gidip ondan size haftalık menüler hazırlamasını isteyebilirsiniz.
Porsiyonlarınızı bilin
Son on yılda restoranlarda ve marketlerde porsiyonların ne kadar büyüdüğünü hepimiz çok iyi gördük. Porsiyonlarınızın ne kadar olması gerektiğini bilmeniz rejim açısından çok önemlidir.
Kendinizi eğitin
Doğru beslenmeyle ilgili olabildiği kadar araştırma yapın. Ne kadar kalori tüketmeniz gerektiği ve genel olarak kalorilerle ilgili bilgiler edinin. Besinlerin ne kadar kalori içerdiğini gösteren bir kitap alabilir ya da internetten bunu gösteren bir program kullanabilirsiniz. Bu sayede ne kadar yiyip yememeniz gerektiğini daha iyi anlamış olursunuz. Son olarak, yapacağınız egzersizlerle ne kadar kalori yakabileceğinizi hesaplayın ve planınıza dâhil edin.
Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulun
Rejime başlamanın en zor yanı kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmaktır. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak neredeyse 1 ay kadar vakit alır, yeni bir alışkanlık edinmekse 2-3 hafta sürer. Gün içerisinde sürekli bir şeyler atıştırıyor musunuz? Dolu dolu bir yemek yedikten sonra bile hala cips yemek istiyor musunuz? Her gece yemekte bir kadeh şarap içiyor musunuz? Bütün bu alışkanlıklar hedefinize ulaşmanızı zorlaştıracaktır. İşe yediğiniz yemekleri ve saatlerini bir yere not ederek başlayın. Bu sayede yemekle ilgili olan kötü alışkanlıklarınızı daha net bir şekilde fark edecek ve onlardan kurtulmayı isteyeceksiniz.