SAĞLIK

Sağlık eğitimine teknolojik destekli çözümler

Altınbaş Üniversitesi, Gelişmiş Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Radyoterapi Laboratuvarını hizmete açtı

19 Aralık 2022 Saat: 17:27
Sağlık eğitimine teknolojik destekli çözümler
Sağlık eğitimine teknolojik destekli çözümler

Sürdürülebilir kalkınmaya, teknolojik ilerlemeye ve bilimsel üretime büyük önem veren Altınbaş Üniversitesi, sağlık alanında katkı sunacak Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Radyoterapi Ortak Laboratuvarı’nı hizmete açtı.  1 Milyon TL’lik yatırımla kurulan laboratuvarda, Türkiye’de bir ilk olan röntgen ve radyoterapi simülasyon programları kullanılmaya başlandı.

Türkiye’de bir ilk: Röntgen ve Rayoterapi Simülasyon Programları

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın katıldığı törenle hizmete açılan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Radyoterapi Ortak Laboratuvarı, öğrencilerin teknolojik bir hastanede erişebilecekleri son model cihazlardan oluşuyor. Prof. Dr. Çağrı Erhan, özellikle Türkiye’de ilk defa bir üniversite laboratuvarında kullanılmaya başlanan son model Yerden Statifli Dijital Radyografik Görüntüleme Cihazı ve simülasyon programının  sağlık eğitimde önemli avantajlar sağlayacağına dikkat çekti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan bu yeni laboratuvarın, eğitimin kalitesini artıracağını ifade etti. Prof. Dr. Çağrı Erhan, Üniversite olarak sektöre daha donanımlı öğrenciler yetiştirmenin en büyük amaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

“İleri teknolojiyle donatılan laboratuvarlar, bilimsel sağlık hizmetini geliştirecek”

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Başkanı Özlem Maranci Yıldırım ise ileri teknolojiyle donatılan yeni laboratuvarın, bilimsel sağlık hizmetini geliştireceğini kaydetti. Laboratuvarların, sektörle uyum içinde, teknolojik gelişimlere hâkim, deneyimli sağlık personelinin yetiştirilmesi için önemli olduğuna değindi. Öğrencilerin, teknolojik bir hastanede erişebilecekleri son model bir röntgen cihazı olan Yerden Statifli Dijital Radyografik Görüntüleme Cihazı ile çalışabileceklerini anlattı. Bunun yanı sıra Türkiye’de bir ilk olan röntgen simülasyon programıyla da hastane ortamındaki hasta çeşitliliğinin sağlanacağını ve röntgen çekimi ortamın oluşturulacağını ifade etti. Böylece öğrencilerin stajlarının büyük bir kısmını oluşturan röntgen çekimlerini, laboratuvar ortamında son teknoloji ile uygulamalı olarak öğrenebileceklerini belirtti.

“Laboratuvar ortamında hasta set-up ve tedavi süreçlerinin simülasyonu yapılabilecek”

Radyoterapi Program Başkanı Eda MUTLU, 2019 yılında maske, vakum yatağı, meme boardu gibi ekipmanlarla kurduğumuz Radyoterapi Programı Laboratuvarının geliştirildiğini ve Türkiye’de yine ilk kez uygulanan Radyoterapi Simülasyon Programı ile öğrencilerin laboratuvar ortamında hasta set-up ve tedavi süreçlerinin de simülasyonunun yapabileceklerini ifade etti. “Öğrenciler staj ortamında öğrenemeyecekleri, belki yapma fırsatı bulamayacakları işlemleri Simülasyon Programı ile uygulayabilecekler, böylece iş hayatlarına çok daha tecrübeli ve donanımlı olarak başlangıç yapabileceklerdir.” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑