GÜNCEL

Trump suikasta uğradı. Kulağından sızan kan yüzüne aktı

Yeniden başkanlığa oynayan ABD Eski Başkanı Trump'ın miting konuşması sırasında ateş açıldı.

14 Temmuz 2024 Saat: 08:05
Trump suikasta uğradı. Kulağından sızan kan yüzüne aktı
Trump suikasta uğradı. Kulağından sızan kan yüzüne aktı

Korumaları Trump'ın üzerine kapanarak onu miting alanından çıkardı. Trump'ın sağ kulağından akan kanın yüzüne sızdığı görüldü.

trump4.webp

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçim mitingi sırasında duyulan silah sesine benzer patlama ile sağ kulağından yaralandı, Trump'ı korumalar kürsüden indirdi.

trump5.webp

trumpkan.png

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın Pensilvanya'da düzenlediği mitingde ateş açıldı. Trump hemen gizli servis ajanları ve polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. Trump'ın araca binerken yumruğunu havaya kaldırıldığı görüldü.

Elon Musk olayın hemen sonrasında saldırı anının görüntüsünü paylaşarak Trump'ı desteklediğini ve hemen iyileşmesini umduğunu yazdı.

musk.jpg

Trump'un yumruğunu kaldırarak' iyiyim' mesajı verdiği belirtildi. Trump'ın kulağından akan kana bir kurşunun mu neden olduğu ya da korumalarının üzerine kapandığı anda mı oluştuğu henüz bilinmiyor.

ABD BAŞKANI BİDEN: “ABD’DE ŞİDDETE YER YOK”

ABD Başkanı Joe Biden, Trump’ın mitinginde yaşanan olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, siyasi şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek “Herkes, herkes bunu kınamalıdır" dedi. Silahlı saldırının Trump'a yönelik bir suikast girişimi olup olmadığı konusunda kesin yorum yapmaktan kaçınan Biden, “Amerika'da bu tür şiddet eylemlerine yer yok” şeklinde konuştu. "Bu ülkeyi birleştirmek zorunda olmamızın nedenlerinden biri de bu” diyen Biden,” Bunun olmasına izin veremeyiz. Biz böyle olamayız. Buna göz yumamayız" ifadelerini kullandı. Biden, en kısa sürede Trump ile konuşmak istediğini de sözlerine ekledi.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS: “HEPİMİZ KINAMALIYIZ”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, Trump'ın olayı hafif yaralı olarak atlatmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. “Trump, ailesi ve bu anlamsız silahlı saldırıdan etkilenen ve yaralanan herkes için dua ediyoruz” diyen Harris, “Bu tür şiddet olaylarının ulusumuzda yeri yoktur. Hepimiz bu iğrenç eylemi kınamalı ve daha fazla şiddete yol açmaması için üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

aw246410-05.jpg

TRUMP'IN DESTEKÇİLERİ NEW YORK'TA TOPLANDI

Olayın ardından Trump destekçileri, sosyal medya üzerinden New York'taki Trump Tower'ın önünde toplanma çağrısında bulundu. Polisin, Trump Tower'ın önünde yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi.

Trump'ın yaralanmasının ardından yapılan açıklamalar, ABD ve dünya medyası tarafından yakından takip ediliyor. Trump Tower'ın önünde toplanan kalabalık, Trump'ın tedavisinin ardından burada bulunan evine gelmesini beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑