GÜNCEL

Türk İHA'sı Şimşek ilk kez havalandı

TUSAŞın geliştirdiği insansız hava aracı Şimşek ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

8 Ağustos 2012 Saat: 17:47
Türk İHA'sı Şimşek ilk kez havalandı
Türk İHA'sı Şimşek ilk kez havalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) "Şimşek", ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Şimşek, yerden havaya ve havadan havaya atılan füze sistemlerinin kilitleme ve atış eğitimlerinde kullanılacak. Ayrıca, İHA ile düşman savaş uçakları ve güdümlü mermiler imha edilebilecek.

2009'DA BAŞLADI

TUSAŞ'tan verilen bilgiye göre, Şimşek projesi, 2009 yılında TUSAŞ'ın öz kaynakları ve TÜBİTAK'a bağlı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteği ile başlatıldı. Şimşek geliştirilirken, 2001 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Turna Hedef İHA Sistemi'ndeki deneyimden yararlanıldı. İnsansız Hava Aracı Şimşek'in sahip olduğu yüksek hız ve manevra kabiliyeti ile artık daha gerçekçi senaryolarda eğitim imkânı olacak.

YERLİ MOTORUN KULLANILMASI HEDEFLENİYOR

Öte yandan Türk Motor Sanayii (TEI) TUSAŞ'ın ortak başlattığı özgün jet motoru geliştirilmesi çalışmaları da başarıyla devam ediyor. Şimşek'in ilerleyen test aşamalarında ve seri üretiminde TEI'nin geliştirdiği bu yerli motorun kullanılması hedefleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑