GÜNCEL

Türkiye’nin ilk bilgisayarlı rot balans cihazı 32 yaşında

Küresel ekonomik koşullar kârlılık beklentilerini azaltırken, giderleri dengelemek ve maliyetleri kontrol altına almak, finans liderlerinin ortak gündemine dönüştü. Bu durum, büyük yatırımlarla inşa edilen fabrikalarda makine dayanıklılığını, liderle

28 Nisan 2023 Saat: 10:13
Türkiye’nin ilk bilgisayarlı rot balans cihazı 32 yaşında
Türkiye’nin ilk bilgisayarlı rot balans cihazı 32 yaşında

Küresel ekonomik gelişmeler ve resesyon endişeleriyle baskılanan kârlar, liderleri maliyetleri dengelemeye yöneltti. Grant Thornton tarafından 246 CFO'nun katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma, finans liderlerinin %58'inin 2023'ün ilk altı ayında maliyet optimizasyonuna odaklanacağını gösterdi. Bu durum, özellikle sanayide makine gibi büyük yatırımların dayanıklılığını ve bu konudaki çabaları ön plana çıkardı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Zormak Balans Teknolojileri Kurucusu Hüseyin Zor, “Tüketici aramalarında dahi 'dayanıklılık' kavramının öne çıktığını görüyoruz. Büyük yatırımlarla inşa edilen fabrikalarda makine dayanıklılığı, liderlerin maliyet optimizasyonu için değerlendirdiği ilk başlıklardan biri. Makine bakım maliyetlerini azaltmanın yolu ise ister istemez balans çözümlerinden geçiyor” dedi. 

Balanssızlık göz ardı ediliyor”

Balans ve rot ayarı, makine dayanıklılığını artıran, iş güvenliğini sağlayan önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Balanssızlık kavramının çoğu zaman göz ardı edilebildiğine dikkat çeken Hüseyin Zor, "Balansı düzeltilmemiş ekipmanların ömürleri azalır, bu makineler iş güvenliğini tehdit eder. Ayrıca ürün çıktılarının kalitesinde de düşüşler görülür. Zormak Balans Teknolojileri olarak 1972'den bu yana sanayi sektöründe, makine endüstrisinin her alanında kullanıma uygun şekilde tasarlanan balans makineleri üretiyoruz. Makine dayanıklılığını ve ürün kalitesini üst seviyeye çıkaran çözümlerimizle 50 yılı aşkın süredir Türk sanayinin gelişimine ortak oluyor, ürettiğimiz özgün ürünleri ihraç ederek ülkemizin makine ihracatına katkıda bulunuyoruz" diye konuştu. 

Türkiyenin ilk bilgisayarlı rot ayar cihazını üretti 

1972 yılında Hüseyin Zor tarafından kurulan Zormak Balans Teknolojileri, endüstriyel balans makineleri sektörünün öncüleri arasında yer aldı. 1973 yılında üretimlerine başladıklarını söyleyen Hüseyin Zor, “Türkiye’nin ilk seyyar tekerlek balans makinesinin ardından optik sistem rot ayar makineleriyle devam ettik. 1980 yılında endüstriyel yatay ve dikey balans makineleri üretimine başlayarak sektörü bir başka noktaya taşıdık. 1985 yılında da Dijital Elektronik teknolojisini üretim süreçlerine dahil ettik. 1989'da Türkiye'nin ilk bilgisayarlı rot ayar makinesini, 1991'de de ilk bilgisayarlı rot ayar cihazını hayata geçirdik ve bu teknolojiler bugün de kullanılmaya devam ediyor. 1993’te ise, Türkiye’nin ilk dinamik mobil balans makinesine imzamızı atarak dünya çapında ilgi uyandırdık” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyaya ihraç ediyor 

Yatay, dikey, mobil ve fan balans makineleri olmak üzere 4 farklı ürün sınıfında hizmet verdiklerini ve söz konusu ürünlerinde deri makinelerinden tarım makinelerine, roketlerden dalgıç pompalarına, dairesel hareket içeren tüm endüstrilerde kullanıldığını ifade eden Zormak Balans Teknolojileri Kurucusu Hüseyin Zor, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yürüttüğümüz üretim ve AR-GE faaliyetleriyle 50 yıllık süreçte 10’dan fazla patent aldık. 'Geleceği dengeliyoruz' mottosuyla, liderler için kemer sıkmanın kritik olduğu bir dönemde Türk sanayisine değer katmayı sürdüren Zormak, ihtiyaca yönelik uygun maliyetli çözümleriyle uluslararası pazardaki satış ağını da her geçen gün büyütüyor. AR-GE'nin gücüyle ürün portföyümüzü her dönemde geliştiriyor, endüstri ihtiyaçlarına uçtan uca yanıt vermek için çalışıyoruz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑