Dünyanın dört bir tarafından gelen 30 öğrenci Urla’da buluştu.
Uluslararası Lions Derneğinin düzenlemiş olduğu öğrenci değişimi programının bu yıl ki ilk durağı Urla oldu. Her yıl yapılan değişimde yaklaşık 200 öğrenci yurt dışına gönderiliyor, 200 yabancı öğrenci ise Türkiye’de misafir ediliyor.
Kamp Direktörü Nazan Albayrak, kulübün amacının ‘Kültür Elçisi’ denilen gençlerle hem dünyanın farklı yerlerine giden öğrenciler ile Türkiye’yi tanıtmak hem de Ülkemize gelen yabancı öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi. Urla’da başlayıp diğer sahil kentlerinde devam edecek olan tanıtıma Kamp Direktörleri Nazan Albayrak ve Gülay Bilgiç eşlik edecek. Urla’daki gezintide ise Urla Belediyesi Meclis Üyesi Öğün Ünal misafir öğrencileri yalnız bırakmadı.
İLK TANITIM TAHAFFUZHANE VE TARİHİ YAĞ FABRİKASI
Urla’nın tarihi dokusu öğrencilere tanıtmak isteyen Kamp Direktörleri, Ülkemiz ve Dünya sağlığına yıllarca önemli hizmetler vermiş olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan, Urla’nın Karantina Adası içerisinde yer alan Tahaffuzhaneyi yabancı öğrencilerle ziyaret etti. Dünyada tescilli olarak 3 adet Karantina Adası bulunan ve bunların bir tanesinin Urla’da bulunan yer öğrencilere anlatıldı.
Tahaffuzhane ’den sonra yeryüzünde bilinen en eski yağ fabrikası ziyaret edildi. Kazı çalışmaları sonucunda meydana çıkarılan farikanın depoları ve yanında bulunan su kuyuları öğrenciler tarafından ilgi gördü.
TAŞIN HER HALİ SANATTIR
Kamp Direktörleri ve Meclis Üyesi Öğün Ünal ile birlikte Urla’nın Barbaros Köyü’nde bulunan, Barbaros Köyü Emek ve Kültür Evi ziyaret edildi. Taşın her hali sanattır diyen Batuhan Bozkurt, renkli taşları kırıp onlardan resim yaparak, ekmeğini taştan çıkartıyor. Birçok güzel ve inanılması güç eserlere imza atan Batuhan Bozkurt, misafir öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Ayrıca Bozkurt, öğrencilere atölyesinde taşı nasıl işlediğini de gösterdi.
SON DURAK UZBAŞ ÇİFTLİĞİ
Urla’nın tarihi yerlerini gezildikten sonra, Kuşçular Köyünde yer alan UZBAŞ Çiftliği ziyaret edildi. Üzüm üretilen çiftlikte, görevliler tarafından şarabın yapılış ve oluşum süreçleri gezilerek anlatıldı.
Öğrenciler günün yorgunluğunu atmak için kendilerini Urla’nın serin sularına bıraktı. Kamp Direktörü Nazan Albayrak, Öğün Ünal’a katılımlarından dolayı, Batuhan Bozkurt’a ise eserlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.