Talihsiz bir kaza sonucu sol bacağını kaybeden hemşire Hatice Tunç, her şeye rağmen hayata sımsıkı tutundu. Protez bacakla mesleğine dönen Tunç, şimdi çocuklar için hazırlanan bir projenin gönüllüsü
Batman Hasankeyf’te geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu sol bacağını kaybeden hemşire Hatice Tunç, yaşama sevincini kaybetmedi. Protez bacakla hemşireliğe geri dönen Tunç, yaşadığı tüm zorlukların üstesinden gelerek sosyal medya platformunda “Çocuklar Üşümesin” projesinin gönüllüsü oldu. Sosyal sorumluluk projeleriyle çocukların hayallerini gerçekleştiren Tunç, “Bir çocuk mutlu olduktan sonra insanların da mutlu olacağına inanıyorum. Çocukların mutluluğu için çalıştıkça kendimi daha iyi hissediyorum” diyor.
2 kez kalbi durdu
Diyarbakır’da yaşayan hemşire Hatice Tunç (22), 2017 yılında Hasankeyf gezisi sırasında geçirdiği kazada sol bacağını kaybetti. Arkadaşlarının protez bacak yapılması için başlattığı kampanyayla mesleğine geri dönen Tunç, şimdilerde sosyal medya platformu olan “Çocuklar Üşümesin” gönüllüsü. “Tedavi sürecinin ardından yaşadığım şehir Diyarbakır’a geri döndüğünde yaptığım ilk şey işime geri dönmek oldu” diyen Tunç yaşadıklarını şöyle anlatıyor:
“Hemşireliğimin ikinci yılında Hasankeyf’te kaya düşmesi sonucu sol bacağımı kaybettim. İki aylık zor bir tedavi süreci geçirdim. Bu süreçte iki defa kalbim durdu. İki gün komada kaldım. Doktorlar yüzde 4 yaşama şansım olduğunu söyleyip aileme ‘Son kez görün’ demiş. Tedavi sürecimin ardından Diyarbakır’a geri döndüm. Protez almak istediğimizde ise maliyeti çok yüksek olduğu için alamadım. Protezimi alabilmem için sosyal medyadan kampanya başlatıldı. Sosyal medyadan bir miktar para toplandı, geri kalan kısmı için ise protez firması sponsor oldu. Aktif bir fizik tedavi süreci geçirdim ve protezim burada takıldı. Protezimle Diyarbakır’a döndüğümde ilk yaptığım şey işime geri dönmek oldu. Proteze alışmam kısa sürdü. Aktif olarak bisiklet sürdüm. Kayak yaptım.”
‘Hiç kabul etmedim’
Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadığını ama hevesinin kırıldığı dönemler olduğunu söyleyen Tunç, “Toplumun bize yansıttığı çok kötü bir bakış açısı var. Bazı dönemlerde bu bakış açısından olumsuz etkilendim. Ben aktif oldukça insanlarda ‘Başına bir iş geldi, oturup evinde şükretsin’ algısı vardı. İnsanların garipçe bakmaları... Bu algıyı hiçbir zaman kabul etmedim. Beni motive eden şey ise sosyal medyada yaptıklarımı görüp, kendinde de o gücü gören insanları görmek oldu. Başka insanlara bir şekilde dokunuyorum. Çok güzel mesajlar geliyor. Bunları gördükçe daha çok motive oluyorum” diye konuştu.
Podyuma çıktı mankenlik yaptı
Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için “Çocuklar Üşümesin” grubuna üye olduğunu belirten Tunç, şu mesajları verdi: “Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Lösemili bir çocuk için konser düzenledik. Başka bir çocuk için AVM’yi kapattık. Köy okullarını boyadık, sokak tiyatroları yaptık. Farkındalık yaratmak için Hakan Akkaya’nın podyumunda konuk olarak yürüdük.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bazı butikler için fotoğraf çekimlerimiz oldu. Üzerimizdeki kıyafetlerin gelirini ihtiyaç sahibi kadınlara bağışladık. Ölümün çok kolay gelen bir şey olduğunu gördüm. Kazanın olduğu gece uyanamayabilirdim. Ölümü bu kadar yakın hissetmiş biri olarak dünyadaki birçok şey anlamını yitirdi.”