Danıştay’a dava açarak başörtüsü yasağının kalkmasını sağlayan Gülsüm Coşkun açıklamalarda bulundu.
Coşkun, yasağın öğrenciler için bittiğini ama çalışanlar için hâlâ devam ettiğini söyledi. Coşkun, öğrencilerin bir daha bu yasakla karşılaşmamasını istedi.
Gülsüm Coşkun, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön Lisans Programı'nda gördüğü eğitim çerçevesinde 5 Nisan 2008'de sınava girmek için İstanbul'daki bir liseye gitmişti. Sınava gireceği salona başında peruğu ile giden Coşkun, salon sorumlusu tarafından sınava kabul edilmemişti."Peruğu kulağını göstermiyor" denilerek Açıköğretim Sınavı iptal edilen Gülsüm Coşkun'un mağduriyeti Danıştay'dan dönmüştü. Eskişehir 2. İdari Mahkemesi'nin "hukuka aykırılık yok" dediği başörtüsü kararını Danıştay, "Yükseköğrenim hakkının özü zedeleniyor" diyerek düzeltmişti.
7 YILDIR AYNI SORUN
Coşkun 5 yıl sonra gelen adaleti BUGÜN'e değerlendirdi. Üniversite eğitimini sürdürdüğü 2005 yılından beri aynı sorunla karşı karşıya kaldığını ifade eden Coşkun, "Her sınavda başörtüsünü bahane gösterip iptal ettiler. Başörtüsü yasağı nedeniyle halen daha eğitimimi bitirebilmiş değilim" dedi. "Müsaade etseler şimdi yüksek lisansımı bitirip belki de doktora yapacaktım" diyen Coşkun, İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde devam eden eğitimini bu yıl bitirebileceğini ümit ettiğini söyledi.
ÖĞRENCİLER İÇİN KALKTI
Coşkun şöyle devam etti: "Sene kaybede kaybede bu zamana geldik. İnşallah bu sene biter. Biz bunu sürekli yaşıyoruz. Bu nedenle istediğim mesleği yapamadım. Mecburi bir alana yöneldim. Şerden hayır doğdu. Onlar sayesinde hafız oldum. Şimdi Diyanet İşleri bünyesinde hizmet veriyorum. Kin tutmuyorum. Hiçbir arkadaşım da bunu yapmaz. Tek isteğimiz var. Bizden sonraki nesillere aynı engelleri koymasınlar. Biz çektik onlar çekmesin. Bugün belki öğrenciler için başörtüsü yasağı kalktı ama öğretmen, avukat, doktor olanlar yani mesleğini icra edenler için bu yasak hala devam ediyor. Onlar eğitim hayatlarında bu yasağı zaten yaşadılar. Bari bundan sonra yaşamasınlar."