GÜNCEL

Yenilenmiş fotoelektrik ürün ailesi ile paketleme segmentine yüksek katma değer sağlıyor

Sensör alanında 90 yıllık tecrübeye sahip olan Telemecanique Sensors, uzun yıllardır paketleme makinelerinin otomasyon gereksinimlerine yanıt vermek için cisim algılama sensörleri geliştiriyor. Yeni nesil fotoelektrik sensörleriyle paketleme süreçler

22 Nisan 2024 Saat: 11:04
Yenilenmiş fotoelektrik ürün ailesi ile paketleme segmentine yüksek katma değer sağlıyor
Yenilenmiş fotoelektrik ürün ailesi ile paketleme segmentine yüksek katma değer sağlıyor

Makine verimliliği, paketleme makineleri için gün geçtikçe daha da önemli bir hale geliyor. İleri teknolojilerle daha hızlı hale gelen makineler, otomasyon mimarisinin üretim hızına uyum sağlamaya başlıyor. Sensörler alanında bir asra yaklaşan tecrübesiyle dünya çapında tanınmış uzman Telemecanique Sensors, saniyede en az 4 bin kez bir ürün veya ambalaj varlığını algılayabilen sensörler üreterek bu pazardaki en önemli oyunculardan biri olmayı başarıyor. Şirketin yenilenmiş fotoelektrik sensör ürün ailesi ise endüstriyel uygulamalarda daha yüksek hassasiyet ve performans sunuyor. Bu yeni nesil sensörler, gelişmiş algılama teknolojisi sayesinde her türlü malzeme ve ortamda güvenilir sonuçlar elde edilmesine katkı sağlıyor. Mevcut ürün portföyünü geliştirerek yüksek performans ve erişilebilirliği bir araya getiren Telemecanique Sensors, yenilenen minyatür ve silindir gövde fotoelektrik sensörleri ile küçük boyutlarına rağmen eşsiz bir algılama mesafesi sunarak pazarın en iyi performans gösteren kompakt sensörleri arasında yerini almaya hazırlanıyor.

Paketleme makinelerinde daha fazla malzeme türünü algılayabiliyor

Verimliliğin artması ve makine yatırım maliyetlerinin azaltılmasının makine üreticilerini ‘ikisi bir arada’ olarak tabir edilen makine modellerine yönlendirdiğini belirten Telemecanique Sensors Pazarlama Müdürü Melisa Altuntaş Karanlık;“Bu sistem makine dönüşümünü teşvik ediyor. Örneğin, makine bir sıvıyı doldururken aynı zamanda ambalajı kapatabiliyor. Sıvı seviyesinin, ilgili ürün varlığının, kapağın konumunun ve bir şişenin kapağının varlığının algılanması şirketimizin kapasitif ve fotoelektrik sensörleri ile kolaylıkla çözülebiliyor. Proses alanına monte edildiğinde her iki sensör de IP67'ye kadar ulaşan yüksek bir koruma seviyesi sunuyor. Sektörümüzde son zamanlarda giderek popülaritesi artan sürdürülebilir ambalajlar için de çözüm sunuyoruz. Sürdürülebilir ESG trendlerini takip eden bu ambalajlar, çevreye daha saygılı yeni malzemeler seçmek için tercih ediliyor. Bu noktada da yeni fotoelektrik sensörlerimiz devreye giriyor ve çok yönlü teknolojisiyle paketleme makinelerinde daha fazla malzeme türünü algılayabiliyor” dedi.

Özellikleriyle inovasyon piramidinin ilk sıralarında yer alıyor

Geliştirilmiş ürün ailesinin beş farklı algılama teknolojisi sunacağının altını çizen Melisa Altuntaş Karanlık; “Bu beş algılama teknolojisi; beyaz ışık, RGB (Kırmızı/Yeşil/Mavi) ışık, lüminesans ve lazer sensörlerinden meydana geliyor. Kontrastı algılamak için siyah beyaz sensör kullanılırken, kırmızı, yeşil ve mavi LED sensörleri renkli malzeme algılamayı iyileştirmek için öneriyoruz. Koyu cisimlerin ve yüksek ışık emen cisimlerin algılanması için kullanılan mavi ışık teknolojisini ise yenilenmiş fotoelektrik sensör ürün ailemiz ile birlikte pazara sunuyoruz. İyileştirilmiş algılama hızını, makinenin ihtiyaç duyduğu verimlilikle uyumlu hale getirdik. Bu noktada saniyede 25 bin algılamaya imkan tanıyoruz. Bunlara ek olarak silindir, minyatür ve sub minyatür olmak üzere toplamda üç farklı gövde tipiyle pazara sunulan sensörlerimiz, uygulamalara çok yönlü adaptasyon için yüksek IP koruma sınıfına sahip. Lazer sensör ailesinde ise yapılan değişikliklerle algılama mesafelerini yükselttik. Yeni ürün ailesindeki sensörlerin çoğu, makinenin esnekliğini artırmak için sensörlerin otomatik olarak tanınmasını ve parametrelendirilmesini sağlayan yeni IO-Link master ailesi ile IO-Link bağlantı seçeneği sunuyor. Özetle Telemecanique Sensors olarak, makinelerin gelişmesiyle birlikte daha yüksek düzeyde hassasiyet, hız ve bağlantı ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına inovasyon piramidinin tepesinde yer almayı başarıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑