GÜNCEL

Yüksel Aytuğ'a Bikinili Yanıt

Olimpiyatlara katılan kadın sporcuların erkek gibi görünmelerini eleştiren Yüksel Aytuğ, İngiliz gazetesine haber oldu.

9 Ağustos 2012 Saat: 21:15
Yüksel Aytuğ'a Bikinili Yanıt
Yüksel Aytuğ'a Bikinili Yanıt

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ köşesinde "Kocaman omuzlar, küçücük kalçalar ve tahta gibi dümdüz göğüsler... Eğer mayolarının farklı biçimi olmasa, hepsini erkek sanacaktım. Hele göğüsler... Kadınlığın, analığın, bereketin simgesi olan göğüsler (...) adeta budanmış." yazmıştı. 

Aytuğ'un bu satırları, İngiliz gazetesi Daily Mail'e haber oldu. Gazetenin internet sitesi Mail Online'da yer alan haber şöyle: 

"Olimpiyatlar kadınlığı yok ediyor" 

Köşe yazarının 'göğüssüz, erkeğe benzeyen' yarışçıları hedef alan yazısı, eleştiri yağmuruna tutuldu. Bir Türk köşe yazarının, olimpiyat oyunlarının kadın figürünü yok ettiğini ileri süren yazısı sert eleştiriler aldı. 

Yüksel Aytuğ'un 'Kadınlık Olimpiyatlarda ölüyor' başlıklı yazısı günlük Sabahgazetesinde ve gazetenin web sitesinde yer aldı. Bununla birlikte, yazı 'Olimpiyatlar kadın vücudunu bozuyor' şeklinde dünyaya yayıldı" 

Hürriyet Daily News'u kaynak gösteren ve yazıdan bölümler aktaran haberde Sabah yazarı Aytuğ'a, Twitter'dan ve kadın meslektaşlarından sert eleştiriler geldiği belirtildi. 

BİKİNİLİ TEPKİ 

Aytuğ'un dünkü yazısına dünyadan çığ gibi tepkiler geliyor. Daily Mail gazetesinin yaşanan tartışmayıhaberleştirmesinin ardından bu kez de internetin ünlü blogger'ı Jenna Marbles, hazırladığı videoyla Aytuğ'a tepki gösterdi. Görüntüde spor yapan kadınların göğüslerini düz gösteren bir sütyen kullandığına dikkat çeken Marbles, Aytuğ'un, aradaki farkı bilmemesine şaşırdığını ifade etti. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑